x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Caiet de retete

0
14 Iun 2006 - 00:00



































Preparate din carne


FICAT DE PORC CU VARZA

INGREDIENTE:
• un kg ficat de porc • o varza murata mare • doua cepe • doua rosii galbene • ulei • sare • piper • o foaie de dafin • o legatura de marar • chimen
MOD DE PREPARARE
Varza se pune intr-un castron in apa rece, ca sa nu fie prea sarata, si se lasa circa 20 de minute. Se scoate, se scurge de apa si se toaca fasii subtiri. Cepele se curata de foi, se spala, se toaca marunt si apoi se asaza pe o farfurie. Se incalzeste ulei intr-o cratita, se pune ceapa si se caleste pana cand se inmoaie. Se adauga apoi varza, piperul, sarea, foaia de dafin si apa cat sa acopere varza. Se amesteca totul si se tine pe foc pana cand fierbe varza, apoi se adauga rosiile curatate de pielita si tocate.
Ficatul se spala, se taie in felii sau bucati mai mari si se pune la prajit in ulei incins. Cand este gata, se scoate pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste cu marar tocat.
BAUTURA:
Furmint
SFAT
In varza se pot adauga si seminte de chimen.
PUI CU MORCOVI

INGREDIENTE:
• un pui • 350 g morcovi • 450 g varza de Bruxelles • cimbru • sare • piper • ulei de floarea-soarelui • unt • usturoi
MOD DE PREPARARE
Puiul se portioneaza, se spala fiecare bucata in parte, se cresteaza bucatile mai mari si se ung cu ulei. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga un pahar cu apa si se tine tava in cuptor pana cand carnea poate fi patrunsa cu furculita. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa.
Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bastonase lungi de 5-6 cm si groase de 1 cm, iar varza se spala si se pune la fiert in apa clocotita, impreuna cu morcovii si cu putina sare. Cand s-au fiert, se scot din apa, se scurg, se calesc in unt, apoi se pastreaza la cald. Se pun bucatile de pui pe farfurie, se asaza legumele si se presara cimbru tocat.
BAUTURA:
Zghihara de Husi
SFAT
Se poate servi cu mujdei.
TAGLIATELLE CU JAMBON

INGREDIENTE:
• un pachet de paste tagliatelle • 4 rosii • 300 g jambon • un ardei gras • doua cepe • sare • piper • ulei de masline • 3 crengute de cimbru • costita afumata
MOD DE PREPARARE
Pastele se pun la fiert in apa clocotita, in care s-au adaugat putina sare si ulei ca sa nu se lipeasca. Se pune o cratita cu ulei la incins. Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, ardeiul curatat de seminte se taie fasii subtiri, iar jambonul cuburi. Cepele se curata de foi, se spala, se taie rondele si se pun in cratita impreuna cu celelalte legume. Se adauga sare, piper, se amesteca si se calesc legumele pana cand s-au inmuiat. Daca este nevoie, se toarna putina apa. Se adauga in sos doua crengute de cimbru tocate si a treia se pastreaza.
Se scot pastele din apa, se trec sub jet de apa rece si se pun pe farfurii. Se toarna deasupra sosul fierbinte si se presara restul de cimbru.
BAUTURA:
Cabernet Sauvignon
SFAT
In loc de jambon se poate folosi costita afumata.
CIORBA CU CARNE DE VITA

INGREDIENTE:
• un kilogram piept de vaca • un os de vaca • o radacina de pastarnac • un morcov • o jumatate de telina • un ardei gras • doua cepe • o cana cu bors • 4 rosii • sare • piper • o legatura de leustean • zeama de varza
MOD DE PREPARARE
Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa clocotita impreuna cu osul de vaca. Se spumeaza, se adauga sare si se lasa sa fiarba in continuare. Pastarnacul, telina, morcovul si cepele se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie cuburi. Leusteanul se spala si se toaca marunt, separand cozile de frunze.
Cand carnea a fiert, se adauga rosiile spalate, curatate de pielita si taiate cubulete sau pasate, cuburile de ardei, piperul, borsul fiert separat si cozile de leustean. Se lasa sa mai fiarba pana cand se inmoaie si ardeiul, se indeparteaza oala de pe foc, se adauga frunzele de leustean, se amesteca si se acopera cu un capac.
BAUTURA:
Merlot
SFAT
Borsul se poate inlocui cu zeama de varza.

Preparate din peste


SANDVICH CU ANSOA

INGREDIENTE:
• 500 g faina • un varf de cutit cu sare • doua borcane cu ansoa in ulei • un pahar cu apa • o jumatate de pahar cu ulei • o lamaie • sardine afumate
MOD DE PREPARARE
Se cerne faina, se amesteca apoi cu sarea, apa si uleiul pana cand rezulta un aluat omogen, potrivit de tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se bate aluatul de masa, ca sa se inglobeze aer si sa se desfaca la copt. Se unge apoi aluatul cu putin ulei, se acopera cu un capac si se lasa zece minute intr-un loc cald. Se imparte in bucati, se intind foi care se ung cu ulei si se suprapun. Se unge o tava cu ulei, se asaza foile, se taie in dreptunghiuri sau patrate si se introduc in cuptor. Cand s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.
Pestele se scoate usor din borcane, se scurge un pic de ulei si se repartizeaza pe dreptunghiurile de aluat. Se decoreaza cu felii de lamaie.
BAUTURA:
Riesling Italian
SFAT
Ansoa se poate inlocui cu sardine afumate.
SOMON CU ANANAS

INGREDIENTE:
• 500 g somon • o cutie cu compot de ananas • un borcanel cu capere • germeni de soia • o legatura de marar • sare • piper • unt • sos de soia
MOD DE PREPARARE
Somonul se spala, se curata de oase (daca are), se taie in felii mai groase sau in bucati, se presara cu sare si piper si se lasa 10 minute pe o farfurie, ca sa se patrunda. Se incinge unt intr-o cratita si se pun bucatile de somon la prajit, tinandu-se cate cinci minute pe fiecare parte.
Ananasul se scoate din cutie, se scurge de suc, se taie in cuburi sau bastonase si se pune pe farfurie. Se scot bucatile de somon din tigaie, se lasa pe un servet absorbant pentru unu-doua minute, apoi se asaza pe farfurie langa ananas. Se adauga caperele, germenii de soia, se presara putina sare si piper. Daca se doreste, se poate turna deasupra din sosul de ananas. Se serveste presarat cu marar tocat.
BAUTURA:
Francusa de Cotnari
SFAT
Se poate servi si cu sos de soia.
CASTRAVETI CU ICRE

INGREDIENTE:
• doi castraveti lungi • doua cutii cu icre nepreparate • o legatura de ridichi • o legatura de ceapa verde • 150 g masline verzi • o lamaie • lapte dulce • sare • piper • ulei de masline • salata verde
MOD DE PREPARARE
Icrele nepreparate se scot din cutie, se pun intr-un castron de plastic si se acopera cu lapte dulce. Se lasa sa stea in lapte circa zece minute, cat sa se diminueze mirosul si gustul de icre crude. Se scot apoi din castron, se pun intr-o bucata de panza deasa si se preseaza ca sa iasa tot laptele. Se amesteca bine cu sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline.
Castravetii se spala, se taie in bucati lungi de 7 cm, se scobesc putin la mijloc si apoi se cresteaza pe margini, in forma de coroana. Se umplu castravetii cu icre, se decoreaza cu fasii de coaja de lamaie si se asaza pe farfurii. Ridichile si ceapa se spala, se taie rondele si se aranjeaza pe farfurie, impreuna cu maslinele intregi sau taiate.
BAUTURA:
Retzina
SFAT
Se pot servi si cu salata verde.
MACROU CU SOS ALB

INGREDIENTE:
• 4 bucati de macrou • 200 g smantana • sare • piper • ulei de floarea-soarelui • o foaie de dafin • un pahar cu vin alb • o legatura de marar • boabe de mustar • otet de mere • boia dulce
MOD DE PREPARARE
Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala si se pune pe o farfurie. Se condimenteaza cu sare si piper, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga un pahar cu apa, foaia de dafin si se baga in cuptor. Cand pestele este aproape fiert, se adauga paharul cu vin si se mai tine zece minute in cuptor. Boabele de mustar se pun la fiert in apa cu sare, piper si putin otet pana cand s-au inmuiat. Se scot apoi din apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se face un sos din smantana, boabe de mustar fierte, ulei, sare si piper. Dupa preferinta, se poate adauga marar tocat. Cand pestele e gata, se scoate din tava, se pune pe farfurii, se toarna sos deasupra si se serveste decorat cu fire de marar.
BAUTURA:
Sauvignon Blanc
SFAT
In sos se poate pune si boia dulce.

Preparate din legume


TARTA CU LEGUME

INGREDIENTE:
• un pachet foi de placinta • doi ardei grasi • doua legaturi de ceapa verde • 300 g ciuperci • 150 g masline negre • 3 oua • o legatura de marar • sare • piper • ulei de floarea-soarelui • cascaval
MOD DE PREPARARE
Ceapa se spala si se taie rondele, ardeii se curata de seminte, se taie fasii si apoi cubulete. Ciupercile se spala si se toaca marunt, maslinele se taie rondele. Ouale se bat intr-un castron impreuna cu sarea si piperul. Mararul se spala, se toaca si se pune pe o farfurie. Foile de placinta se decupeaza in functie de dimensiunile tavii in care se va face tarta, se unge apoi fiecare foaie cu ulei de floarea-soarelui si se asaza in tava unsa cu ulei.
Legumele se amesteca bine cu sare, piper si se intind uniform deasupra foilor. Se toarna apoi ouale si mararul, avand grija sa acopere toate legumele. Se incinge cuptorul si se introduce tarta. Se tine in cuptor pana cand ouale s-au inchegat.
BAUTURA:
Votca
SFAT
Deasupra se poate presara cascaval ras.
SUFLEU CU LEGUME

INGREDIENTE:
• 300 g branza de vaci • 3 ardei grasi • o cutie cu boabe de porumb • 300 g varza de Bruxelles • 250 g mazare • doua oua • cascaval • masline • sare • piper • unt • patrunjel • smantana
MOD DE PREPARARE
Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun pe o farfurie. Se incinge unt intr-o tigaie si se calesc jumatatile de ardei. Mazarea si varza de Bruxelles se spala si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Se unge o tava cu unt, se pune branza de vaci cu lingura, intinzandu-se pe toata suprafata. Se pun apoi ardeii, mazarea scursa de apa, boabele de porumb si varza. Se toarna deasupra ouale batute cu putina sare, piper, verdeata tocata si se presara cascaval ras.
Se baga vasul in cuptor si se lasa pana cand se incheaga ouale si se topeste cascavalul. Se asteapta sa se raceasca un pic, apoi se repartizeaza pe farfurii. Se serveste cu masline negre sau verzi si verdeata tocata.
BAUTURA:
Feteasca Alba
SFAT
Se poate servi cu sos de smantana.
CIORBA DE CIUPERCI

INGREDIENTE:
• un kg de ciuperci • 600 g cartofi • 4 rosii • un morcov • o ceapa • o radacina de patrunjel • sare • piper • ulei de floarea-soarelui • o legatura de leustean • o cana cu bors • patrunjel
MOD DE PREPARARE
Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete sau se dau prin razatoare. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in jumatate si apoi se taie in felii subtiri. Se tin intr-un castron cu apa, ca sa nu se innegreasca. Se pune apa la fiert, se adauga sarea si legumele taiate (fara cartofi). Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie, se adauga cartofii, uleiul, rosiile curatate de pielita si pasate si piperul.
Se lasa pe foc pana cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga ciupercile curatate de coaja, spalate si taiate in felii si borsul fiert separat. Se mai da intr-un clocot, ca sa fiarba si ciupercile, se indeparteaza oala de pe foc si se adauga leusteanul spalat si tocat.
BAUTURA:
Tuica
SFAT
Leusteanul se poate inlocui cu patrunjel.
TARTINE CU AVOCADO SI BRANZA

INGREDIENTE:
• 320 ml apa • 250 g faina alba • 250 g faina de secara • o lingurita cu sare • ulei de masline • o lingurita cu zahar • un pachetel cu drojdie uscata • tarate • branza de vaci • 3 avocado • alune • lamaie • unt • marar • piper
MOD DE PREPARARE
Drojdia se dizolva in putina apa, se adauga un pic de sare, o lingura cu faina alba si se pune la dospit. Cand drojdia a crescut, se amesteca impreuna cu faina alba, faina de secara, sarea, zaharul si o lingurita si jumatate cu ulei de masline. Se framanta pana cand rezulta un aluat omogen, potrivit de tare. Se pune aluatul intr-un castron, se acopera cu un servet si se lasa la dospit. Se rup apoi bucati de aluat, se intind foi subtiri si se taie in dreptunghiuri mai lungi.
Se ung cu putin unt topit si se presara taratele. Se unge o tava cu unt, se asaza dreptunghiurile si se introduce tava in cuptor. Sunt gata cand s-au uscat un pic. Reci, se ung cu o pasta din branza, sare, piper si putin unt. Se pun felii de avocado, se presara alune si se servesc decorate cu coaja de lamaie.
BAUTURA:
Busuioaca de Bohotin
SFAT
In pasta se poate adauga si marar.

Preparate dulci


MINITORT CU BUDINCA

INGREDIENTE:
• 100 g cacao • 190 g unt • 140 g zahar • 3 linguri cu faina • 3 oua • un varf de cutit cu sare • biscuiti • esenta de rom • apa • frisca
MOD DE PREPARARE
Se pun intr-o cratita untul si 120 g zahar si se topesc la foc moale, amestecand mereu, cu o lingura de lemn. Cand untul s-a topit, se adauga cacaua cernuta. Se ia compozitia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se freaca cele 3 galbenusuri cu sare si faina si se toarna incet in compozitia racita. La sfarsit, se pun albusurile batute spuma. Compozitia se pune din nou la fiert, la bain-marie, si se lasa pana cand incepe sa se ingroase. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se toarna apoi intr-un castron de plastic si se da la racit.
Se fierbe un sirop din apa, zaharul ramas si esenta de rom si se raceste. Se trec biscuitii prin sirop, se asaza in tava si se toarna deasupra o parte din budinca. Se fac straturi, se dau apoi la rece si se taie. Feliile se servesc decorate cu frunze de menta.
BAUTURA:
Grasa de Cotnari
SFAT
Se pot servi cu frisca batuta.
FURSECURI CU PRUNE

INGREDIENTE:
• un plic cu praf de budinca de vanilie • 400 ml lapte dulce • doua pliculete cu zahar vanilinat • esenta de vanilie • nuca de cocos • prune uscate fara samburi • menta • caise confiate
MOD DE PREPARARE
Se amesteca praful de budinca cu laptele dulce si se pune la fiert intr-o oala, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Dupa ce a fiert, se pune budinca intr-un castron si se lasa la racit. Rece, se amesteca cu zaharul vanilinat, esenta de vanilie si praful de cocos, pana cand rezulta o crema potrivit de moale. Prunele se taie in felii sau cubulete.
Se pune crema pe o folie alimentara, se intinde uniform, apoi pe margine se asaza prunele si se ruleaza compozitia, avand grija sa fie uniforma si sa nu iasa din folie. Se introduce apoi rulada in frigider si se lasa circa o ora. Se indeparteaza folia, se taie rondele si se servesc fursecurile decorate cu frunze de menta.
BAUTURA:
Muscat Ottonel
SFAT
Prunele se pot inlocui cu caise confiate.
SANDVIS CU CREMA DE NESS

INGREDIENTE:
• 250 g amidon • 160 g faina • un pachetel cu drojdie uscata • 200 g margarina • 100 g zahar • doua oua • coaja rasa de portocala • un pachet cu praf de budinca de vanilie • 400 ml lapte dulce • ness • menta • ciocolata alba
MOD DE PREPARARE
Faina se amesteca cu amidonul, se adauga zaharul, coaja de portocala si drojdia. Se face o gropita in mijlocul fainii, se adauga ouale si margarina tinuta la temperatura camerei. Se amesteca totul bine, pana cand rezulta un aluat omogen. Aluatului i se da forma de bila, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece pentru 20 de minute. Se scoate din frigider, se intind foi subtiri si se decupeaza dreptunghiuri lungi de 7 cm si late de 4 cm. Se baga in cuptor si se coc zece minute la 180ÞC.
Se prepara o crema din praful de budinca si lapte, se fierbe, apoi se raceste si se amesteca bine cu ness. Se umplu cate doua fursecuri cu crema, se presara ness pe margini si deasupra se orneaza cu frunze de menta.
BAUTURA:
Cafea cu lapte
SFAT
Fursecurile se pot decora cu ciocolata alba topita.
BUDINCA DE COCOS

INGREDIENTE:
• 4 galbenusuri • 500 ml lapte dulce • 150 g zahar tos • 30 g faina • esenta de lamaie • coaja rasa de lamaie • un pliculet cu zahar vanilinat • un varf de cutit cu sare • un plic cu praf de gelatina • nuca de cocos • zmeura • menta • capsuni
MOD DE PREPARARE
Intr-o oala se pune laptele la fiert impreuna cu sarea. Se da apoi la racit, pentru 20 de minute. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la bain-marie. Se adauga apoi faina cernuta, laptele racit, esenta de lamaie, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Se pune compozitia la fiert la bain-marie si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca de oala. Se fierbe pana cand compozitia ramane pe lingura si nu mai curge. Dupa ce totul a fiert se adauga gelatina inmuiata in putin lapte. Se lasa la rece, apoi se amesteca bine cu fulgii de cocos, pana cand rezulta o compozitie potrivit de tare.
Se tapeteaza patru forme cu folie alimentara, se toarna compozitia si apoi se da la rece. Se serveste cu zmeura si frunze de menta tocate.
BAUTURA:
Lichior de oua
SFAT
Zmeura se poate inlocui cu capsuni.
Citeşte mai multe despre:   sare,   intr-o,   lapte,   bautura,   minute,   lămăie,   rece,   s-au,   intr-un,   impreuna,   zahăr,   ulei,   piper,   legătură,   ceapa,   măsline,   varza,   făină,   menta,   dulce,   lasa,   ingrediente,   sfat,   taie,   curata,   cuptor,   spala,   fiert,   asaza,   amesteca,   felii,   coaja,   toarna,   presara,   marar,   tava,   bucati,   compozitia,   castron,   preparare,   farfurie,   budinca,   scot,   adauga

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

(P) Case din containere – potrivite pentru cerințele și nevoile tuturor!

(P) Case din containere – potrivite pentru cerințele și nevoile tuturor!
În diferite culturi și de-a lungul secolelor, oamenii și-au ridicat locuințe pentru ei și pentru familiile lor. Prin descoperirile făcute de-a lungul timpului de către specialiști, s-a observat faptul că...

(P) Canapele extensibile și living pe comandă de la MobAmbient

(P) Canapele extensibile și living pe comandă de la MobAmbient
Canapeaua este cel mai popular mobilier pentru relaxare. Fie că este vorba despre mobilierul unui hotel, vilă, birou, casă sau apartament, canapeaua este o parte integrantă a mobilierului tapițat. Poți co...

Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic

Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic
Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 situl Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, a fost cu 10% mai mic decât cel înregistrat în 2019. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara,...

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

Crizantema: de la origine la semnificație

Crizantema: de la origine la semnificație
Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

Videochat: între prejudecată și adevăr

Videochat: între prejudecată și adevăr
Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

Top 7 mărci de cafea din București

Top 7 mărci de cafea din București
Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România
Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

In memoriam Ruxandra Garofeanu

In memoriam Ruxandra Garofeanu
Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...
Serviciul de email marketing furnizat de