Ingrediente:
800 g telina, 800 g fileuri de cod, 150 ml lapte, o gulie, doua ridichi albe, 6 linguri de pasta de rosii, 3 oua, faina, sare, piper, doua lamai, o lingurita de boia dulce, 4 linguri de ulei de masline, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, boia iute
|
1 Telina se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi. Se pune la fiert si, cand este aproape fiarta, se adauga gulia curatata de coaja si taiata cubulete.
2 Se pune intr-un castron, se paseaza cu un mixer, se adauga laptele dulce si uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca, apoi se acopera castronul cu un capac ca sa stea la cald.
3 Fileurile de peste se spala, se stropesc cu suc de lamaie, apoi se condimenteaza. Se trec prin faina, prin ouale batute cu o furculita, apoi iar prin faina. Se prajesc in ulei incins si se pun pe un servet de hartie absorbant, ca sa se reduca uleiul in exces.
4 Pasta de rosii se condimenteaza, se amesteca bine cu boiaua dulce, putin ulei si se fierbe.
5 Fileurile se servesc fierbinti, alaturi de feliile de lamaie si ridichiile albe, presarate cu patrunjel tocat.
|
Sfat: Boiaua dulce se poate inlocui cu boia iute.
Bautura: Chardonnay
|
|