x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chiftele de peşte cu legume

Chiftele de peşte cu legume

26 Oct 2010   •   00:00
Chiftele de peşte cu legume
5988-134867-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g fileuri de peşte, sos de peşte, pastă de curry verde, un cartof, o tijă de ţelină, 5 morcovi, doi dovlecei, 3 căţei de usturoi, o ceapă albă, doi ardei capia, oregano, două ouă, 300 ml smân­tână, sare, piper, ulei, ardei iute, capere

● Mod de preparare:
1
Fileurile de peşte, se ta­ie cuburi, se fierb în apă cu sa­re cinci mi­nu­te, apoi se scurg şi se toa­că ­mărunt. Se adaugă morcovul, ceapa şi cartoful cură­ţate, date prin răzătoa­rea cu ochiuri mici, apoi scur­se şi o lingură cu pastă de curry verde.  

2
Se presară jumătate din tija de ţe­lină tocată mărunt doi căţei de us­turoi pisaţi, o lingură cu sos de peş­te, sare şi piper după gust. Se ada­ugă jumătate din oregano tocat mă­runt, ouăle şi se amestecă bine pâ­nă se încorporează toate ingredientele.  

3 Se formează chifteluţe rotunde, se prăjesc în ulei încins până devin aurii, apoi se scot cu spumiera pe un şervet absorbant.

4 Smântâna se amestecă împreună cu restul de oregano şi usturoi pisat, sare şi piper.

5 Morcovii, dovleceii şi ardeii capia se spală, se taie bastonaşe potrivit de groase, se opăresc cinci minute în apă clocotită, apoi se pun pe un platou alături de chiftele şi se servesc cu sosul de smântână.

● Sfat: În sosul de smântână se mai poate adăuga ardei iute tocat sau capere tocate.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume