● Mod de preparare:
1 Fileurile de peşte, se taie cuburi, se fierb în apă cu sare cinci minute, apoi se scurg şi se toacă mărunt. Se adaugă morcovul, ceapa şi cartoful curăţate, date prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi scurse şi o lingură cu pastă de curry verde.
2 Se presară jumătate din tija de ţelină tocată mărunt doi căţei de usturoi pisaţi, o lingură cu sos de peşte, sare şi piper după gust. Se adaugă jumătate din oregano tocat mărunt, ouăle şi se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.
3 Se formează chifteluţe rotunde, se prăjesc în ulei încins până devin aurii, apoi se scot cu spumiera pe un şervet absorbant.
4 Smântâna se amestecă împreună cu restul de oregano şi usturoi pisat, sare şi piper.
5 Morcovii, dovleceii şi ardeii capia se spală, se taie bastonaşe potrivit de groase, se opăresc cinci minute în apă clocotită, apoi se pun pe un platou alături de chiftele şi se servesc cu sosul de smântână.
● Sfat: În sosul de smântână se mai poate adăuga ardei iute tocat sau capere tocate.
● Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro