Noi le-am prăjit, dar le puteți găti și în cuptor, astfel că veți avea în final chifteluțe mai dietetice. Pe noi ne-au încântat, sperăm să fie și pe placul vostru!
INGREDIENTE
-
500 g file de cod (sau somon ori merluciu)
-
2 cartofi mici
-
1 frunză de dafin
-
1 l lapte (sau apă)
-
Ulei de floarea-soarelui
Citește pe Antena3.roCe este glosofobia, frica de care suferă trei din patru persoane. Poate duce chiar la simptome fizice -
Pesmet
-
Verdeață (opțional)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți cartofii la fiert în lapte. Adăugați sare, 5-6 boabe de piper negru, frunza de dafin. Când cartofii sunt aproape fierți, adăugați în oală și fileurile de pește. Lăsați să mai fiarbă împreună câteva minute, apoi strecurați totul într-o sită.
- Cu furculița, zdrobiți carnea de pește și cartofii, astfel încât să obțineți o pastă cât mai fină. În funcție de preferință, puteți adăuga în acest moment și ceva verdeață tocată foarte fin. Potriviți gustul de sare și piper și modelați chifteluțele în podul palmelor.
- La final, le tăvăliți prin pesmet și le rumeniți 2-3 minute în uleiul foarte bine încins.
- Noi le-am mâncat alături de sos tartar și cartofi prăjiți. Poftă bună și vouă!