Potrivit cumvaplace.ro, colțunașii nu sunt greu de făcut, dar necesită puțină îndemânare. Cum am pregătit noi colțunașii cu vișine vedeți în rețeta video de mai jos.
INGREDIENTE
-
Smântână – pentru servire
- Pentru aluat
-
200 g făină
-
100-130 ml apă, la temperatura camerei
-
1 galbenuș
-
1⁄2 linguriță de sare
- Pentru umplutură
-
300 g vișine, foarte bine scurse
Citește pe Antena3.roRezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a trecut pe locul 2 -
2 linguri zahăr
-
1 lingură de amidon (sau făină)
CUM SĂ FACEȚI
- Amestecați făina, apa, gălbenușul și sarea pentru a obține un aluat potrivit de moale. Frământați-l 5-10 minute, îl acoperiți cu un prosop sau folie alimentară și îl lăsați să se odihnească 20-30 de minute. Amestecați fructele bine scurse cu zahăr și amidon.
- Întindeți aluatul într-o foaie subțire, a noastră a avut diametrul de 40 cm. Folosiți o formă de biscuiți (cu diametrul de 8 cm) pentru a decupa aluatul. Puneți câte o linguriță de cireșe pe fiecare aluat, pliați și strângeți marginile cu degetele.
- Înfierbântați apă cu sare într-o oală și puneți colțunașii la fiert pentru 3-5 minute sau până când se ridică la suprafață.
- Îi scoateți cu o sită pe o farfurie și îi mâncați cu smântână sau frișcă, cum vă place.
REȚETĂ VIDEO
Coltunasi cu visine