x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat

05 Ian 2018   •   20:30
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat

Ingrediente: 400 g de fasole boabe, o ceapă, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 2 foi de dafin, 300 g de ciolan afumat, bulion, sare, verdeaţă.

Preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa şi se pune la fiert, cu sare.

După primul clocot, se înlocuieşte apa cu alta, clocotită. Separat, se curăţă şi spală zarzavatul, apoi se taie cubuleţe şi se pune la fiert cu ciolanul (bine spălat) şi cu dafinul.

Când fasolea este aproape fiartă, se scurge de apă şi se pune deoparte.

Se lasă la foc oala cu ciolanul până ce acesta este fiert, apoi se adaugă fasolea şi bulionul, se potriveşte de sare, mai dă un clocot, apoi se stinge focul. Carnea de pe ciolan se taie bucăţele şi se pune în ciorbă. Se presară deasupra verdeaţă.

×
Subiecte în articol: ciorba de fasole ciolan afumat