● Mod de preparare:
1 Laptele rece se mixează împreună cu ouăle, jumătate de linguriţă cu sare şi făina până se obţine un aluat curgător omogen.
2 Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă puţin aluat şi se coace clătita pe ambele părţi câteva minute. Se procedează la fel cu restul compoziţiei şi clătitele obţinute se aşază pe un platou.
3 Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie cubuleţe. Dovlecelul se spală, se taie felii subţiri sau se taie cubuleţe.
4 Lintea se spală, se fierbe zece minute, se schimbă apa, se adaugă puţină sare şi se fierbe încă zece minute. Se pune o oală cu doi litri de apă la fiert, se adaugă morcovul şi se fierb zece minute.
5 Se adaugă cartofii şi dovlecelul, lintea, două linguri cu ulei, sare şi piper după gust.
6 Când legumele sunt fierte se adaugă clătitele tăiate fâşii, chimenul şi coriandrul, ceapa verde tocată, o lingură cu pastă de roşii şi se mai fierbe zece minute.
● Sfat: După ce s-a luat de pe foc se adaugă un ardei iute feliat şi mărar, apoi se serveşte.
● Băutura: Ţuică
Citește pe Antena3.ro