x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de legume cu clătite

Ciorbă de legume cu clătite

01 Noi 2010   •   00:00
Ciorbă de legume cu clătite
5997-135359-untitled1.jpg● Ingrediente: doi cartofi, un dovlecel, un morcov, 100 g linte, 2 g chimen pudră, 2 g coriandru pudră, o legătură de mărar, o legătură ceapă verde, 200 g făină, 400 ml lapte, două ouă, pastă de roşii, sare, piper, ulei, mărar, ardei iute

● Mod de preparare:
1
Laptele rece se mixează împreună cu ouăle, jumătate de linguriţă cu sare şi făina până se obţine un aluat curgător omogen.

2 Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă puţin aluat şi se coace clătita pe ambele părţi câteva minute. Se procedează la fel cu restul compoziţiei şi clătitele obţinute se aşază pe un platou.

3 Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie cubuleţe. Dovlecelul se spală, se taie felii subţiri sau se taie cubuleţe.

4 Lintea se spală, se fierbe zece minute, se schimbă apa, se adaugă puţină sare şi se fierbe încă zece minute. Se pune o oală cu doi litri de apă la fiert, se adau­gă morcovul şi se fierb zece minute.

5 Se adaugă cartofii şi dovlecelul, lintea, două linguri cu ulei, sare şi piper după gust.

6 Când legumele sunt fierte se adaugă clătitele tăiate fâşii, chimenul şi coriandrul, ceapa ver­de tocată, o lingură cu pastă de roşii şi se mai fierbe zece minute.

● Sfat: După ce s-a luat de pe foc se adaugă un ardei iute feliat şi mărar, apoi se serveşte.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume