x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de salată verde

Ciorbă de salată verde

15 Oct 2010   •   00:00
Ciorbă de salată verde
5968-133928-untitled1.jpg● Ingrediente: două salate verzi, două cepe albe, o ceapă roşie, un morcov, o felie de ţeli­nă, 300 g conopidă, 75 ml ulei, un ardei iute, 200 g smântână, o legătură de leuştean, o legătură de mărar, sare, piper, pâine de casă, crutoane, usturoi.

● Mod de preparare:
1
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Conopida se spală, se rupe în bucheţele mici şi se pune într-un bol.

2 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă conopida.

3 Se căleşte cinci minute şi se toarnă totul într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se condimentează, se fierb la foc mediu până ce se înmoaie legumele, apoi se adaugă salata verde spălată şi tăiată fâşii subţiri.

4 Se lasă să fiarbă 10-15 mi­nute, se verifică de gust, se adaugă ardeiul iute tăiat în bucăţi mai mari şi se ia de pe foc.

5
Se adaugă leuştean şi mărar tocat, se dizolvă smântâna cu puţină supă, apoi se toarnă în oală. Se amestecă bine, se pune în boluri şi se serveşte.

● Sfat: Se serveşte fierbinte, simplă, cu pâine de casă sau crutoane aromate cu usturoi.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume