● Mod de preparare:
1 Într-un bol se pune iaurtul cald, se amestecă bine cu drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi un ou. Se adaugă un praf de sare, zahărul tos, untul topit şi răcit şi zahărul vanilinat.
2 Se amestecă totul până se dizolvă zahărul, apoi se toarnă peste făină şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit circa 45 de minute la loc cald.
3 Într-un bol separat se amestecă gemul de gutui cu scorţişoara, ghimbirul ras şi cacaua până devin ca o cremă.
4 Se încinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se unge cu crema de gem şi cacao, se rulează şi se aşază sub formă de colac într-o tavă.
5 Se lasă la cald 15-20 de minute, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptorul încins.
6 Se coace la foc mediu până când dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese uscată.
● Sfat: Se serveşte caldă sau rece, simplă sau cu sos de mentă.
● Băutura: Cappuccino
Citește pe Antena3.ro