x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Colecţie de sezon - Mantouri vs blănuri

Colecţie de sezon - Mantouri vs blănuri

de Oana Georgescu    |    01 Feb 2009   •   00:00

Seducătoare şi incitante, blănurile sunt vedetele co­lecţiilor de sezon de câţiva ani, reprezentând un element-cheie al unei gardero­be. Tendinţele impuse la ni­vel mondial de marii de­sig­neri ai lumii au dat însă mâ­nă liberă creatorilor de mo­dă specializaţi în blă­nuri...



Şi cum haina de blană este cumva prea "pretenţioasă" pentru a putea fi purtată în timpul zilei, designerii au găsit o soluţie, accesorizând clasicul palton din stofă cu manşete şi gulere de blană. Iată doar unul dintre mo­tivele pentru care designerul Ana Zdravcu, ce reprezintă unul dintre cele mai cunoscute brand-uri româneşti în domeniu, include în fiecare colecţie de sezon astfel de piese vestimentare. "Materialele pe care le folosesc au diverse structuri de contextură, sunt moi, plăcute la atingere şi provin de la cele mai renumite ţesătorii româneşti şi italiene. Personalitatea fiecăreia se reflectă în detaliile studiate. Culorile trebuie să fie la modă, iar în acest sezon se poartă tonurile de bej până la brun, tonurile de gri, dar şi culorile dinamice, electrice – roşu, verde, indigo" – ne-a spus creatoarea. Linie cromatică. Ita­lienii au, să recunoaştem, partea leului şi în domeniul blănurilor, una dintre celebrele case de modă din Florenţa, ce poartă de 30 de ani numele creatorului – "Michele Langelotti" a sosit şi în România, ţară în care poţi încă afişa cu mândrie o haină din blană naturală fără grija întâlnirii cu ecologişti sau apărători ai drepturilor animalelor.

Tania şi Michelle Langellotti creează şi semnează an de an colecţii senzaţionale de haine de blană sau accesorii pentru diferite ţinute vestimentare, asocierea preferată fiind cu hainele din piele. Dacă anul trecut dominantele au fost tonurile de maro, auriu şi bejuri, alături de clasicul negru, colecţia "toamnă-iarnă 2008-2009" a venit cu o schimbare totală de look, atât pe linia cromatică, cât şi ca design. "De data aceasta am ţinut foarte mult la accesorizarea fiecărui produs cu broderii, curele din lac şi catarame personalizate", ne-a spus Tania Langelotti.

Din fericire, la noi, oferta de mantouri şi de blănuri este ge­neroasă, chiar irezistibilă, iar creatorii ştiu că nu vor rămâne cu marfa nevândută.

ssdsdsds

×
Subiecte în articol: viaţă şi stil