x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Confruntarea fructelor, bucuria copiilor

Confruntarea fructelor, bucuria copiilor

de Mario jr David    |    03 Iun 2010   •   00:00
Confruntarea fructelor, bucuria copiilor

De 1 iunie, mama mi-a adus în dar ceea ce îmi doream eu cel mai mult: mulţi, mulţi copii cu care să mă joc şi să fac multe, multe năzdrăvănii. Pardon, vrăjitorii.

ÎN PARADIS CU COPIII
M-am trezit dis-de-dimineaţă. Nu ştiam unde voi merge, pentru că explicaţiile mamei erau învăluite în mister. M-a îmbrăcat elegant şi mi-a spus doar să nu fac vreo magie prea... năzdrăvană. I-am ascultat sfatul şi am mers cu ea fără să mai pun întrebări. Am intrat într-o clădire impunătoare, la intrarea căreia am văzut multe flori, apoi desene, poezii şi poveşti afişate pe pereţi şi deodată... Paradisul.

Am auzit că unii îşi imaginează Paradisul ca fiind o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, alţii ca o bibliotecă... Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul ca fiind un loc plin de copii. Am intrat în clasa I C de la Şcoala I.G. Duca nr. 146, acolo unde mama mea este învăţătoare. Toţi copiii m-au primit cu braţele deschise în universul lor. Doamna învăţătoare ne-a spus tuturor că la ora de abilităţi practice ne vom juca cu fructe pline de vitamine şi vom realiza cocteiluri de vară. Uraaa! Magicianul poate intra în acţiune.

REŢETĂ MAGICĂ PLINĂ DE VITAMINE
Pentru limonada cu suc de mere pregătim 300 ml suc de mere proaspăt, 300 ml limonadă, 100 ml suc de merişor, un praf de scorţişoară, gheaţă (opţional). Pentru a orna avem nevoie de 4 felii de măr, 4 frunze de mentă (sau patru cireşe). Şi începe magia: "Cu blenderul astăzi mă voi juca/ Şi sucul de mere cu limonada, scorţişoara şi sucul de merişor îl voi amesteca./ Torn într-un pahar înalt şi ornez cu felia de măr şi frunza de mentă/ Şi astfel am preparat o băutură... dementă". Aflăm cu toţii de la doamna învăţătoare că: "Datorită conţinutului mare de vitamine, cocteilurile acestea stimulează pofta de mâncare şi asigură aportul zilnic de vitamine de care copiii au nevoie".


Cocteil Zum-Zum
Ingrediente: 300 g pepene galben, 4 portocale medii, o lingură sirop de măceşe, puţină scorţişoară Preparare: Se rade coaja unei portocale. Pepenele galben şi portocalele se curăţă de coajă şi se dau prin storcătorul de fructe. Siropul de măceşe se amestecă bine cu coaja de portocală rasă şi scorţişoara şi se toarnă peste fructele mixate. După ce vom bea acest cocteil vom zumzăi de bucurie!

×
Subiecte în articol: micul magician