x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Conserve pentru iarnă. REȚETE pentru gogoșari murați cu conopidă și vinete marinate

Conserve pentru iarnă. REȚETE pentru gogoșari murați cu conopidă și vinete marinate

28 Aug 2015   •   11:28
Conserve pentru iarnă. REȚETE pentru gogoșari murați cu conopidă și vinete marinate

Gogoșari cu conopidă

Ingrediente: 1 kg gogoşari, 1 kg conopidă, 0,5 l oţet, 1 l apă, 250 g zahăr, foi de dafin, boabe de piper, 100 g hrean, 2 frunze ţelină.
Preparare: Gogoşarii se spală şi se taie în sferturi; conopida se desface în bucheţele, apoi se aşază alternativ în borcane; printre legume se pune şi câte puţin hrean, iar deasupra frunzele de ţelină. Celelalte ingrediente se fierb 10 minute, pe foc, apoi se toarnă fierbinte peste legume. Se închid ermetic borcanele şi se pun la rece, în cămară.

Vinete marinate

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

   -  6 vinete, de preferință mai mici și lunguiețe
    - sare
    - o cană cu oțet de 9 grade
    - 2 căni cu apă
    - o lingură zahăr tos
   -  foi de dafin
    - piper boabe
    - 2 căpățâni de usturoi
    - ulei

Cum preparăm:

Se curata vintele-o suvita da, una nu. Se taie rondele de 2 degete bucata si se presara cu sare. Dupa 15 minute se storc bine si se prajesc pe ambele parti. Din usturoi se prepara un mujdei. Pe fiecare felie prajita se pune mujdei, dupa care se aseaza in borcan.

Dupa ce s-au aranjat toate in borcane, unele peste altele, se prepara saramura din otet, apa, zahar si o lingurita de sare (atentie, vinetele sunt sarate) care se fierb impreuna cu foile de dafin si boabele de piper (dupa preferinta). Saramura răcită se toarna peste vinete.

×
Subiecte în articol: retete retete muraturi