Potrivit cumvaplace.ro, sunt un desert perfect, ușor de făcut, în plus, se păstrează foarte bine câteva zile sau chiar peste o săptămână. Astfel că pot fi făcute cînd aveți puțin timp liber și depozitate într-o cutie.
INGREDIENTE
-
400 g făină + extra pentru masa de lucru
-
250 g unt rece, tăiat în cubulețe
-
200 g smântână, minimum 20% grăsime
-
Coajă de lămâie rasă, după gust
-
120 g zahăr pudră
-
Sare
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna - Pentru umplutură
-
200 g nucă măcinată
-
120 ml lapte
-
50 g zahăr pudră
-
Coajă de lămâie rasă, după gust
-
Aromă de vanilie/rom
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un castron, puneți făina, un praf de sare, coaja de lămâie și untul tăiat cubulețe. Amestecați cu degetele, cât să formați un amestec nisipos. Cum se face aluatul fraged cu smântână vedeți aici.
- Adăugați smântâna rece (și scursă de zer) și frământați aluatul. Nu vă va lua mai mult de 5 minute, trebuie doar să se lege ingredientele, nu trebuie frământat în adevăratul sens.
- Înfășurați aluatul în folie alimentară și îl dați la rece 20 de minute.
- Între timp, dați într-un clocot laptele cu zahărul și coaja de lămâie, adăugați nuca și țineți pe foc doar câteva minute, cât să se lege amestecul. Dați deoparte și puneți aroma preferată. Lăsați să se răcească.
- Presărați puțină făină pe masa de lucru și întindeți o foaie potrivit de groasă. Decupați cercuri de 7-8 cm și așezați umplutura de nuci pe mijloc și rulați. Așezați rulourile cu ”lipitura” în jos, pe tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați ceva spațiu între ele, vor mai crește la cuptor.
- Coaceți la 180 de grade pentru 25 de minute sau până când capătă un pic de culoare. Le tăvăliți apoi prin zahărul pudră cernut, să nu aibă cocoloașe.