x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cremă de castane cu ananas

Cremă de castane cu ananas

02 Noi 2010   •   00:00
Cremă de castane cu ananas
5999-135656-untitled1.jpg● Ingrediente: 250 g piure de castane, 200 g brânză mascarpone, 200 ml frişcă, două ouă, două pliculeţe zahăr vanilinat, o conservă de ananas, 200 g coacăze roşii, o linguriţă cu esenţă de rom, 50 g ciocolată neagră, scorţişoară, migdale

● Mod de preparare:
1
Frişca se mixează până se întăreşte şi se introduce la rece. Brânza mascarpone se mi­xează cu jumătate din piureul de castane, zahărul vanilinat şi gălbenuşul crud.

2 Se adaugă jumătate din frişcă, se mixează şi se pune în pahare de desert.

3 Se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduce în congelator zece minute.

4 Într-un bol separat se mixează restul de piure de castane cu frişca rămasă, ciocolata dată pe răzătoare sau tocată, esenţa de rom şi albuşul mixat separat.

5 Se presară jumătate din ananasul din conservă scurs de suc şi tocat mărunt, se toarnă crema cu ciocolată peste crema din pahare, se acoperă cu folie şi se introduc la rece în frigider.

6 Se ţin minimum o oră, se scot, se presară restul  de ananas şi coacăzele roşii.

● Sfat: În momentul servirii se pot presăra scorţişoară sau migdale tocate mărunt.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci