Potrivit cumvaplace.ro, nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Urmăriți și rețeta video ca să vă convingeți.
INGREDIENTE
-
500 g creveți (lăsați la decongelat în frigider, într-o sită)
-
2 linguri de ulei de măsline
-
2 caței de usturoi
-
200 ml smântână de gătit
-
30 g unt
-
30 ml vin alb
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Zeamă de lămâie
-
4-5 fire de pătrunjel verde
-
Fulgi de chili, opțional
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți uleiul și gătiți creveții câte 2 minute pe fiecare parte. Puneți și un praf de chili, dacă vă place, usturoiul zdrobit, vinul (pentru gust), untul (aduce consistență sosului), sare și piper proaspăt râșnit, și un strop de zeamă de lămâie.
- Scoateți creveții într-un castronel și turnați în tigaie smântâna lichidă. Aduceți la temperatura de fierbere, puneți și verdeața tocată mărunt și creveții. Amestecați și stingeți focul.
- Noi i-am mâncat pe felii de baghetă, pe care puteți s-o și prăjiți, dacă vreți. Sau mai puteți alătura creveților în sos de unt paste sau orez, cum vă place.
REȚETĂ VIDEO
Creveți în sos de smântână