x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum îşi înşală restaurantele clienţii. Metode preferate

Cum îşi înşală restaurantele clienţii. Metode preferate

09 Dec 2013   •   17:36
Cum îşi înşală restaurantele clienţii. Metode preferate

 Atunci când mergi la restaurant şi ai senzaţia că eşti înşelat, cel mai probabil chiar eşti, anunţă abcnews.go.com. Site-ul american a alcătuit o listă cu cele mai frecvente 10 tertipuri pe care restaurentele le folosesc ca îşi asigure profitul, în speranţa că cititorii vor fi mai greu păcăliţi pe viitor.

1. A doua cea mai ieftină sticlă de vin are cel mai mare adaos comercial. De cele mai multe ori clienţii vor să cheltuie cât mai puţini bani, fără să dea impresia că sunt zgârciţi. Astfel, cei mai mulţi clienţi aleg a doua cea mai ieftină sticlă de vin, crezând că întrunesc ambele condiţii. Vestea proastă este că restaurantele au dedus această manevră, aşa că al doilea cel mai ieftin vin are cel mai mare adaos comercial, astfel că restaurantul obţine cel mai mare profit. În caz că vreţi să economisiţi bani, alegeţi cea mai ieftină sticlă, fără să ţineţi cont de impresia pe care o faceţi ospătarului. 

2. Specialităţile nu sunt deloc speciale. De cele mai multe ori când ospătarii recomandă cu căldură un anumit fel de mâncare, specialitatea casei, sau a bucătarului şi spun că este minunat, sau extrem de gustos, probabil vă mint. Angajaţii sunt motivaţi să servească aceste feluri de mâncare, uneori se oferă şi premii. Scopul specialităţilor este să crească preţul notei şi să servească mâncarea scumpă, care nu se vinde, aşa că este de preferat să le evitaţi.  

3. Restaurantele refolosesc băutura pe care nu o beţi. Sticlele de vin care nu sunt golite de clienţi sunt refolosite de personalul restaurantului. Aceştia fie le vând din nou, la pahar, fie le duc bucătarilor care le folosesc la gătit. Astfel, clienţii sunt sfătuiţi să comande băuturi îmbuteliate şi să consume ceea ce au comandat, sau, dacă nu, să îşi ia sticla la pachet.

Află mai multe despre cele mai frecvente trucuri pe care le folosesc angajaţii restaurantelor.


 

×
Subiecte în articol: inselaciuni restaurante