x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar De ce iubim cocteilurile

De ce iubim cocteilurile

de Carmen Dragan    |    04 Mar 2009   •   00:00

Indiscutabil, noi, femeile, preferăm cocteilurile. Poate din acelaşi motiv pentru care bărbaţii ne iubesc pe noi. Sunt uneori dulci, alteori amărui, unele puternice, altele mai puţin, sunt rafinate, fine, elegante şi întodeauna parfumate. Ne produc şi o plăcere vizuală, pentru că am putea spune că sunt şi asortate, iar culoarea paielor aprofundează armonia culorilor din interiorul paharului.





Între băuturi, cocteilurile ocupă locul întâi în preferinţele femeilor tinere, fiind urmate de şampanie şi apoi de vinuri. Pentru doamnele mai în vârstă ordinea este exact invers.

Iată câteva cocteiluri la care nu ar rezista nici o doamnă! Perfect lady cocktail: 40 ml gin, 20 ml de suc de lămâie, 20 ml de lichior de caise. Amestecaţi toate ingredientele într-un shaker. Nu este necesar să îl ornaţi cu fructe. Un alt cocteil irezistibil este Fantezia, iar ingrediente pentru o persoană sunt: 40 ml de suc de ananas, 30 ml de whisky, 20 ml de lichior din fructul pasiunii, 10 ml de sirop de grenadine. Se amestecă toate ingredientele într-un shaker, împreună cu câteva cuburi de gheaţă. Puteţi decora cu bucăţele de fructe.

Alegeri potrivite
Iată regula de bază în alegerea paharului potrivit fiecărui cocteil: cele puternice se servesc în pahare cu un volum mic, iar cele rafinate şi cu mai puţin alcool în pahare fine, mai elegante. Mult mai originale şi estetice sunt paharele realizate din fructe cărora li s-a scos miezul, cum ar fi ananasul sau pepenele galben. Aceste recipiente izolează foarte bine termic, deci păstrează băutura mult timp rece. De asemenea, gustul fructului se transmite şi în coctail. Miezul poate fi folosit în băutură. Există o tehnică specială de a goli corect fructul, astfel încât acesta să capete o formă perfectă.

În ceea ce priveşte decoraţiunile, cele mai interesante sunt cele realizate chiar din fructe. Merele, de exemplu, se pot transforma într-un evantai ingenios. Pudra de nucă, ciocolată sau cafea măcinată poate avea un efect plăcut.

Vine 8 martie. Flori, cadouri şi... cocteiluri! Să înceapă petrecerea!

Cocteil Paradis

Ingrediente pentru 20 de persoane: 3 banane, 250 ml suc de portocale, 250 ml suc de ananas, 250 ml suc de mere. Mixaţi toate ingredientele până obţineţi un preparat omogen. Se poate servi în pahar clasic sau într-un ananas golit de miez. Această băutură se poate păstra o săptămână la rece.

×
Subiecte în articol: barul casei