● Mod de preparare
1 Orezul se spală cu apă rece până ce aceasta rămâne limpede, apoi se pune la fiert cu apă cât să fie depăşit cu un deget.
2 Când este pe jumătate fiert se adaugă un sfert de linguriţă cu sare şi lapte dulce adăugat treptat.
3 Se lasă să fiarbă, se ia de pe foc, se adaugă zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o linguriţă cu esenţă de migdale şi scorţişoara.
4 Se presară jumătate din migdale şi miezul de nucă tocate, se amestecă şi se pune în boluri.
5 Se aşază din loc în loc felii de portocală, se presară restul de migdale şi miez de nucă tocate şi miezurile de floarea-soarelui.
6 Se stropeşte totul cu sos de ciocolată, se aşază deasupra coacăzele roşii şi se serveşte orezul imediat sau se lasă să se răcească complet, apoi se serveşte.
● Sfat: Miezul de nucă se poate folosi şi prăjit cu puţin zahăr, dând orezului un gust de caramel.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro