x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Desert cu sfeclă roşie

Desert cu sfeclă roşie

26 Oct 2010   •   00:00
Desert cu sfeclă roşie
5988-134870-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 sfecle roşii mici, 400 ml frişcă, 200 g brânză de vaci, 100 g miez de nucă, o rodie, 100 g zahăr pudră, esen­ţă de lămâie, o lămâie, o portocală, 10 g gelatină, o conservă de ananas, oţet de mere, mentă verde, ciocolată neagră

● Mod de preparare:
1
Sfeclele se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu o lingură de oţet.

2 Se scurg, se taie bucăţi şi se pun într-un blender. Se adaugă jumătate din conserva de ananas, sucul de lămâie, sucul de portocale şi puţin suc de ananas.

3 Se presară zahărul pudră, se pasează totul, se adaugă frişca mixată şi brânza de vaci separat şi gelatina dizolvată la bain-marie.

4 Se adaugă restul de ananas tocat mărunt, jumătate din miezurile de nucă tocate şi o linguriţă cu esenţă de lămâie.

5 Se amestecă de  jos în sus ca să nu se lase crema şi compoziţia obţinută se toarnă în forme sau castronele.

6 După ce au stat la rece minimum o oră se scot, se decorează cu seminţe de rodie, restul de miez de nucă întreg sau tocat şi se servesc imediat.

● Sfat: În crema de sfeclă se mai poate adăuga mentă verde tocată mărunt sau ciocolată tocată.
● Băutura: Limonadă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci