● Mod de preparare:
1 Sfeclele se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu o lingură de oţet.
2 Se scurg, se taie bucăţi şi se pun într-un blender. Se adaugă jumătate din conserva de ananas, sucul de lămâie, sucul de portocale şi puţin suc de ananas.
3 Se presară zahărul pudră, se pasează totul, se adaugă frişca mixată şi brânza de vaci separat şi gelatina dizolvată la bain-marie.
4 Se adaugă restul de ananas tocat mărunt, jumătate din miezurile de nucă tocate şi o linguriţă cu esenţă de lămâie.
5 Se amestecă de jos în sus ca să nu se lase crema şi compoziţia obţinută se toarnă în forme sau castronele.
6 După ce au stat la rece minimum o oră se scot, se decorează cu seminţe de rodie, restul de miez de nucă întreg sau tocat şi se servesc imediat.
● Sfat: În crema de sfeclă se mai poate adăuga mentă verde tocată mărunt sau ciocolată tocată.
● Băutura: Limonadă
Citește pe Antena3.ro