Treziţi de sunetul fanfarei, localnicii din Praid, județul Harghita, se bucură de preparate tradiționale. Zeci de bucătari se întrec în prepararea bucatelor. Majoritatea refuză să dezvăluie secretul care face diferența între sarmalele ungurești și cele românești.
"Am pregătit sarmalele cu o reţetă originală secuiască. Cu carne proaspătă, de casă, cât se poate, cu cimbru, cu mărar. Bucătăria ungurească întotdeauna foloseşte mai multă boia şi ardei iute, dar bucătăria românescă preferă să pună viţă de vie, şi sunt mai mici".
Și prețurile sunt piperate. O porţie cu trei sarmale costă nu mai puțin de 30 de lei.
"Afumătură, şi eu mănânc cu muştar. Ne place cu muştar, e diferit faţă de smântână. Rog pe toată lume să încerce".
Festivalul internaţional al sarmalelor a ajuns în acest an la a 17-a ediţie., transmite observatornews.ro.