x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dovleac cu gutui şi ananas

Dovleac cu gutui şi ananas

12 Noi 2010   •   00:00
Dovleac cu gutui şi ananas
6016-136930-untitled1.jpg● Ingrediente: un ananas, două gutui, 500 g dovleac pentru plăcintă, 200 g za­hăr pudră, zahăr vanilinat, 100 g unt, 400 ml lapte de cocos, 100 ml frişcă, 4 g ghimbir, 30 g nucă de cocos, 4 g scorţişoară, o lămâie, o limetă, cuişoare, cardamon.

● Mod de preparare:
1 Ananasul se curăţă de coajă şi mijloc, se taie felii subţiri, apoi fiecare felie se taie la rândul ei în triunghiuri. Gutuile se spală, se curăţă de cotorul cu seminţe şi se taie felii subţiri.

2 Se pun într-un bol împreună cu ananasul, se stropesc cu suc de lămâie şi se amestecă. Dovleacul pentru plăcintă se curăţă de coajă, se spală, se scurge şi se pune într-un bol.

3 Se încinge jumătate din unt într-o cratiţă, se pune dovleacul tăiat cuburi şi se căleşte până se înmoaie.

4 Într-o oală se amestecă laptele de cocos cu frişca, coaja rasă de limetă, ghimbirul ras, zahărul pudră şi scorţişoara. Se adaugă restul de unt, se fierbe totul la foc mic, se adaugă do­uă pliculeţe de zahăr vanilinat şi se ia de pe foc.

5 Fructele din bol se scurg de suc, se amestecă bine cu dovleacul şi nucă de cocos, se pun în boluri şi deasupra se toarnă sosul cald sau răcit.

● Sfat: La sos se mai pot adăuga cuişoare sau cardamon pisate mărunt sau măcinate.
● Băutura: Limonadă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci