● Mod de preparare:
1 Ananasul se curăţă de coajă şi mijloc, se taie felii subţiri, apoi fiecare felie se taie la rândul ei în triunghiuri. Gutuile se spală, se curăţă de cotorul cu seminţe şi se taie felii subţiri.
2 Se pun într-un bol împreună cu ananasul, se stropesc cu suc de lămâie şi se amestecă. Dovleacul pentru plăcintă se curăţă de coajă, se spală, se scurge şi se pune într-un bol.
3 Se încinge jumătate din unt într-o cratiţă, se pune dovleacul tăiat cuburi şi se căleşte până se înmoaie.
4 Într-o oală se amestecă laptele de cocos cu frişca, coaja rasă de limetă, ghimbirul ras, zahărul pudră şi scorţişoara. Se adaugă restul de unt, se fierbe totul la foc mic, se adaugă două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se ia de pe foc.
5 Fructele din bol se scurg de suc, se amestecă bine cu dovleacul şi nucă de cocos, se pun în boluri şi deasupra se toarnă sosul cald sau răcit.
● Sfat: La sos se mai pot adăuga cuişoare sau cardamon pisate mărunt sau măcinate.
● Băutura: Limonadă
Citește pe Antena3.ro