Ingrediente:
700g muschiulet de vitel, o lamaie, 100 unt, o ceapa, 150 ml vin alb sec, doua linguri faina, 200 g smantana, o foaie de dafin, o legatura patrunjel verde, sare, piper.
Preparare:
Se curata si se spala carnea, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 cm. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin faina.
Se prajesc in unt cate 4-5 minute pe fiecare parte, se adauga vinul si foaia de dafin, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 de minute.
Se scoate carnea pe o farfurie, se acopera si se tine la cald. In grasimea ramasa se pune ceapa tocata marunt si se calaste 4-5 minute, la foc potrivit. Se adauga smantana, sucul de lamaie si patrunjelul tocat.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se omogenizeaza bine sosul.
Escalopul de vitel se serveste cald, cu sosul fierbinte si cartofi natur drept garnitura.