● Mod de preparare:
1 Drojdia se dizolvă în laptele dulce călduţ, se adaugă o lingură cu zahăr şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă să dospească zece minute apoi se toarnă peste făina cernută.
2 Se adaugă apa minerală în care s-a dizolvat jumătate de linguriţă cu sare, un ou şi un albuş, untul topit, zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
3 Se presară coaja rasă de portocală, migdalele tocate, o linguriţă cu rozmarin şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios.
4 Se acoperă cu un şervet, se lasă să dospească până îşi dublează volumul, se rup bucăţele mici din aluat şi se modelează sub formă de biluţe.
5 Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sub formă de floare, se lasă să dospească zece minute, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu pâna devin aurii.
● Sfat: Se servesc calde sau reci, simple sau cu o salată din felii de portocale.
● Băutura: Cafea
Citește pe Antena3.ro