x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

03 Ian 2007   •   00:00

Spanacul - un adevarat ecran solar

Un studiu al Institutului Medical de Cercetare din Queensland, realizat pe 1.000 de persoane, a demonstrat ca cei care au mancat spanac de cel putin trei ori pe saptamana au diminuat cu 55% riscul de a dezvolta mai tarziu cancerul de piele. Se pare ca frunzele de spanac sunt la fel de eficiente impotriva radiatiilor solare ca palariile de soare, umbrelele sau cremele de plaja. Spanacul contine atat de multe substante active, incat poate fi considerat un adevarat cocteil de sanatate.

Inghetata cu vanilie 100%

Milioane de oameni din intreaga lume prefera inghetata de vanilie. De cele mai multe ori insa, ea nu este ceea ce pare. Cea mai mare parte din productia totala de inghetata de vanilie are ca ingredient de baza un substitut al vaniliei. Desi are aproape aceleasi caracteristici ca si vanilia, este totusi o substanta creata in mod artificial. Unul dintre motive il constituie costul de patru ori mai mare pe care il presupun cultivarea, intretinerea si apoi recoltarea vaniliei. Pe de alta parte, aceasta creste numai in anumite zone geografice, intr-un climat specific cu umiditate sporita. Pentru a rezolva acest inconvenient, cercetatorii sunt pe cale sa dezvolte in India o varietate de vanilie care nu are nevoie de conditii speciale de crestere. In felul acesta, costul de producere a inghetatei cu vanilie 100% ar putea scadea simtitor. Nu in ultimul rand, astfel desertul ar fi mai gustos si mai sanatos.

Atac impotriva grasimilor
Consiliul Sanatatii a votat recent ca New York sa fie primul oras in care se va interzice in restaurante folosirea grasimilor nesaturate artificiale, raspunzatoare de aparitia bolilor cardiace coronariene. De asemenea, Consiliul a cerut ca in meniurile restaurantelor sa fie evidentiat numarul de calorii pe care il contine fiecare mancare in parte. Clientii vor sti astfel ce preparate corespund regimului lor alimentar.
Nou sortiment de otet
Japonezii au scos pe piata un nou otet produs din batate, asa-numitii cartofi dulci. Daca aspectul nu-i atrage de la inceput pe cumparatori, gustul sau deosebit de aromat, un pic intepator, ii va cuceri cu siguranta. Se vinde in doua variante: simplu sau cu adaos de miere. Este ideal in salate, preparate din orez sau carne.

Broccoli protejeaza vederea

Cercetatorii au demonstrat, in conditii de laborator, ca prepararea mancarurilor pe baza de broccoli are ca efect protejarea vederii, mai ales in cazul persoanelor in varsta. S-a dovedit cu certitudine ca broccoli contine o substanta activa, avand toate caracteristicile unui antioxidant. O data cu imbatranirea, ochii sunt din ce in ce mai slabi in lupta impotriva oxidantilor care provoaca degenerari ale tesuturilor oculare. Astfel, se evidentiaza o pierdere a vederii centrale (se pot observa cu claritate doar obiectele care se afla la marginea campului vizual, cele aflate in centru fiind opace). In intreaga lume, milioane de oameni sufera de boli oculare cauzate de inaintarea in varsta.

Suc de aloe vera

De cele mai multe ori, aloe vera este unul dintre ingredientele care se gasesc in produsele cosmetice. Cercetatorii au gasit o modalitate prin care sa cuprinda intr-un suc toate beneficiile acestei plante miraculoase. Sucul poarta numele de AloeCure TM Organic si protejeaza sanatatea aparatului digestiv prin mentinerea aciditatii normale in stomac. Asigura consumatorilor o stare de echilibru fizic si mental. Se gaseste pe piata in trei sortimente pentru toate gusturile: natural, cu struguri sau combinat cu ceai verde cu ginseng.

×