● Mod de preparare:
1 Drojdia se dizolvă într-un bol cu puţin lapte călduţ. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute.
2 Într-un bol mai mare se cerne făina, se toarnă deasupra drojdia dospită, ouăle bătute cu zahărul tos şi un sfert de linguriţă cu sare şi jumătate din untul topit.
3 Se adaugă restul de lapte călduţ, menta tocată mărunt şi se frământă până se obţine un aluat omogen, adăugând treptat şi restul de unt. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
4 Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie pătrate mai mici, se pune în mijlocul fiecăruia gem de corcoduşe şi deasupra un alt pătrat de aluat.
5 Se presează marginile ca să nu se desfacă şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii.
● Sfat: Se servesc calde sau reci, presărate cu zahăr pudră sau cu sos de vanilie.
● Băutura: Limonadă
Citește pe Antena3.ro