Jurnalul de bucatarie iti ofera un meniu sanatos, adaptat pentru ultima luna de iarna!
© Gerard Depardieu te ademeneste cu o reteta cu dichis: pui in aluat cu sare.
Un dar din inima
editorial de SIMONA LAZAR
Am intrat deja in ultima luna de iarna. Calendaristic, cel putin, anotimpul se apropie de sfarsit. Dar, vorba batranilor, mai e mult pana departe, asa ca inca nu e cazul sa celebram victoria asupra frigului! Si daca tot vorbim de frig, cred ca vremea asta e numai buna sa ne adunam pe langa foc si sa incercam sa gatim preparate mai putin obisnuite. Jurnalul de bucatarie va provoaca si in aceasta saptamana cu retete si rubrici noi, un dar de suflet pentru cei care ne sunt dragi!
Si daca pentru "meniurile sanatoase" am apelat la un medic nutritionist - care va recomanda un meniu echilibrat specific lunii februarie - , "reteta cu dichis" va aduce dinainte povestea unui actor-gurmand. Autor al unei recente carti de bucate publicate in Franta, se bucura deja de notorietate in mediile selecte ale celei mai rafinate bucatarii din lume. Este vorba despre nimeni altul decat Gerard Depardieu, cel care (coincidenta sau nu!) l-a intruchipat magistral pe gastronomul francez FranIois Vatel, maestrul bucatar de la curtea printului de Conde, pe vremea Regelui Soare!