x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

19 Ian 2006   •   00:00
INVENTIE. Un pomicultor din orasul basarabean Dubasari a obtinut un nou soi de lamaie, care poarta chiar numele localitatii de provenienta si a carei gretutate poate sa atinga in jur de un kilogram, anunta Deca Press citat de RGN Press. Autorul noului soi de lamaie este Ghenadi Mironciuk. El a declarat ca in alimentatie lamaia de Dubasari poate fi consumata dupa trei-patru luni de la recoltare, calitatea aparte a acestui nou fruct fiind miezul sau care se transforma, in aceasta perioada, intr-un piure aromatizat cu efecte curative deosebite.

TARG. Romania participa in perioada 14-22 ianuarie la Targul International de Turism de la Stuttgart, Germania, prin intermediul Ministerului Turismului din Romania si al Asociatiei romano-germane Agero-Stuttgart, anunta Romanian Global News. Prezenta asociatiei romanesti se face in zilele de 14-15 ianuarie si 21-22 ianuarie. Publicul german si roman va putea sa deguste la stand o serie de specialitati culinare si vinuri romanesti, dar si sa asculte muzica populara romaneasca.

PETRECERE. La 29 ianuarie, romanii din Colorado, SUA, se vor intalni la o petrecere in galeria de arta a sculptorului Michael Razvan. Oaspetii vor veni fiecare cu preparate culinare si bauturi traditionale romanesti si vor face o masa plina cu de toate, anunta asociatia romano-americana citata de RGN Press. La petrecere sunt invitati toti cei interesati de cultura si arta gastronomica romaneasca. (Veronica Guzun)

×
Subiecte în articol: gastronomie