x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

09 Ian 2006   •   00:00

9 ianuarie 2005

DE TOATE. Ieri, in Foster, Australia, a avut loc Festi- valul Anual al Preparatelor Culinare si al Vinului, anunta www.foodreference.com. Vizitatorii au avut ocazia sa guste bucate traditionale, bere si vin, degustarile fiind gratuite. Mari bucatari au prezentat noi retete si metode de preparare a bucatelor.

ANIVERSARE. In perioada 13-22 ianuarie, in regiunea Niagara, Ontario, din Canada, se va celebra cel mai iubit produs - "Vinul Inghetat de Ontario" (Icewine). Acest vin este obtinut din mustul de struguri inghetati, ceea ce da vinului o dulceata aparte. De mai bine de 35 de ani, producatorii de vin din Ontario produc acest gen de bautura de desert. Canadienii sunt cei mai mari consumatori de Icewine.

FESTIN. Timp de zece zile, 13-22 ianuarie, la Berlin va avea loc "Saptamana Verde Internationala". Acesta este un eveniment devenit traditional in Germnia, prima expozitie de acest gen fiind organizata in 1926. In cadrul "Saptamanii Verzi", expozanti din toata lumea vor prezenta diverse produse alimentare si preparate pe baza de carne, peste, fructe si legume. Nu vor lipsi nici bauturile menite sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi: vin, bere, bauturi spirtoase si bauturi traditionale.

FESTIVAL. In California, SUA, timp de doua zile (14-15 ianuarie), va avea loc Festivalul preparatelor asiatice. Evenimentul a ajuns la a 25-a editie si este considerat cel mai mare festival dedicat gastronomiei asiatice.

×
Subiecte în articol: gastronomie