x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

22 Iul 2005   •   00:00
VECHI. O fabrica de bere din Statele Unite ale Americii a reusit sa recreeze o bere care se prepara in China acum 9.000 de ani, anunta site-ul Ananova. Sam Calagione, cel care a coordonat proiectul, a folosit mai multe ingrediente. Cele mai importante fiind orezul, mierea, strugurii si fructele de paducel. El a obtinut reteta berii de la arheologii care au descoperit un sat din perioada epocii de piatra. Acolo, cercetatorii au gasit un vas de lut in care se pastra berea si au reusit sa afle ingredientele bauturii antice.

LACTATE. De mai bine de o suta de ani, in perioada 27-28 iulie, in Nantwich, Marea Britanie, are loc Festivalul International al Branzei. Acesta este considerat cel mai mare eveniment gastronomic dedicat produselor lactate. Cele mai importante firme producatoare de branzeturi si-au confirmat prezenta la festival. In 2004, la sarbatoarea branzei a venit un numar record de vizitatori: peste 30.000 de persoane.

EVENIMENT. In ultimele zile ale lunii iulie, americanii din statul Indiana vor participa la a unsprezecea editie a Festivalului anual al hot-dog-ului. Fiind un produs american autentic, hot-dog-ul va fi sarbatorit ca la carte, trei zile si trei nopti. In aceasta perioada se vor organiza concursuri intre bucatari. Nu va lipsi nici traditionala intrecere intre amatorii de hot-dog. Cine va reusi sa manance mai multi "caini-fierbinti" va primi un premiu.

×
Subiecte în articol: gastronomie