x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Legume cu mămăligă

Legume cu mămăligă

18 Oct 2010   •   00:00
Legume cu mămăligă
5974-134131-untitled1.jpg● Ingrediente: doi dovlecei, doi morcovi, fenicul, doi ardei capia, 500 g ames­tec de ciuperci, 750 ml apă, 300 g mălai, 100 g unt, 75 ml ulei de măsline, 300 g brânză telemea, un ardei iute, o legătură de mărar, sare, piper, smântână, iaurt.

● Mod de preparare:
1
Dovleceii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului pentru curăţat legume. Se presară cu sare, se amestecă şi se pun într-un bol.

2 Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se pune peste legumele din bol. Se adaugă ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi julien, se amestecă şi se lasă zece minute.

3 Se pun într-o strecurătoare şi după ce s-au scurs de suc se pun la călit în 50 g unt şi uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile tăiate în jumătăţi sau lăsate întregi, se condimentează şi se călesc zece minute, apoi se pun într-un bol.

4 Apa se pune la fiert cu o lingură cu sare, se presară mălaiul şi se fierbe până se umflă mălaiul.

5 Se ia de pe foc, se adaugă restul de unt, piper, ardeiul iute şi mărar tocat după gust. Se presară brânza sfărâmată, se amestecă şi se serveşte alături de legumele călite.

● Sfat: Se serveşte totul cald ca atare, cu smântână sau iaurt.
● Băutura: Palincă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume