● Mod de preparare:
1 Boabele de secară se pun la înmuiat o oră, apoi se fierb în apă cu sare. Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare. Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri.
2 Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie julien. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun morcovii, se călesc zece minute, se scot cu o spumieră şi se condimentează. În locul lor se pun dovleceii, se lasă cinci minute şi se scot.
3 Se pun în uleiul rămas feliile de sfeclă, se prăjesc cinci minute şi se scot pe un şervet absorbant. Într-un bol se amestecă smântâna cu iaurtul, o lingură cu muştar, sare şi piper.
4 Se aşază legumele pe farfurii, se pune alături secara şi se decorează cu boabe de struguri. Se stropesc cu o vinegretă din oţet şi puţin ulei, sare şi piper şi se servesc.
● Sfat: Se servesc cu felii sau crutoane de pâine aromate cu usturoi şi busuioc.
● Băutura: Ţuică
Citește pe Antena3.ro