x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Legume cu secară

Legume cu secară

05 Noi 2010   •   00:00
Legume cu secară
6004-135996-untitled1.jpg● Ingrediente: 150 g boabe de secară, două sfecle roşii mici, doi dovlecei, 4 morcovi, 200 g struguri negri, 200 ml smântână, 125 ml iaurt, muştar dulce, 50 ml oţet de mere cu ghimbir, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, pâine, usturoi.

● Mod de preparare:
1
Boabele de secară se pun la înmuiat o oră, apoi se fierb în apă cu sare. Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare. Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri.

2 Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun la scurs într-o strecu­rătoare. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie julien. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun morcovii, se călesc zece minute, se scot cu o spumieră şi se condimentează. În locul lor se pun dovleceii, se lasă cinci minute şi se scot.

3 Se pun în uleiul rămas feliile de sfeclă, se prăjesc cinci minute şi se scot pe un şervet absorbant. Într-un bol se amestecă smântâna cu iaurtul, o lingură cu muştar, sare şi piper.

4 Se aşază legumele pe farfurii, se pune alături secara şi se decorează cu boabe de struguri. Se stropesc cu o vinegretă din oţet şi puţin ulei, sare şi piper şi se servesc.

● Sfat: Se servesc cu felii sau crutoane de pâine aromate cu usturoi şi busuioc.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume