Aromele florale delicate de lavandă se îmbină perfect cu aciditatea sucului de lămâie, oferind o experiență gustativă inedită, ideală pentru petreceri sau momente de relaxare.
Alegerea lavandei
Cu atât de multe soiuri diferite de lavandă, nu este întotdeauna clar ce tipuri folosești în bucătărie. Deși aproape toată lavanda este comestibilă, cu siguranță nu vrei să folosești toate soiurile de lavandă.
Lavanda culinară provine de obicei din plantele Lavandula angustifolia, cunoscută în mod obișnuit sub numele de lavandă englezească. Are mult mai puține uleiuri decât alte soiuri de lavandă, ceea ce înseamnă că nu vei simți că bei gel de duș.
Ca regulă generală, lavanda englezească sau lavanda franceză ar trebui să fie preferatele tale atunci când gătești. Acestea două sunt cele mai comune plante de lavandă și ambele sunt dulci și au un gust blând, în comparație cu alte tipuri de lavandă.
Rețetă de limonadă cu lavandă
Amestecă 1/4 cană de flori de lavandă și 1 cană de apă. Adu-le la punctul de fierbere, ia-o de pe foc, acoperă cu un capac și lasă la infuzat circa 10 minute. Strecoară florile, amestecă cu miere cât timp apa este încă fierbinte și amestecă până se combină bine.
Lasă să se răcească complet. Siropul simplu se poate păstra la frigider timp de 7-10 zile sau poate fi congelat timp de circa 3 luni.
Amestecă 2 căni de suc de lămâie, 1,5 căni de sirop simplu de lavandă și 6 căni de apă. Amestecă bine și servește cu gheață.
Nu uita să păstrezi cojile de lămâie pentru a face garnituri sau condimente mai târziu, potrivit parade.com.
Un plus de rafinament la orice masă
Ornează paharele cu o crenguță proaspătă de lavandă pentru un efect vizual elegant și o aromă subtilă care va impresiona orice invitat. Această limonadă cu lavandă devine astfel băutura perfectă de vară, ce aduce prospețime, savoare și o notă florală aparte.


