Noi am acrit-o cu zeamă de lămâie, dar o puteți înlocui cu zeamă de corcodușe sau borș, dacă-l preferați. Potrivit cumvaplace.ro, e nemaipomenit de bună acrită și cu zeamă de varză, dacă e sezonul ei.
INGREDIENTE
-
500 g carne de porc (pulpă, spată)
-
1 ceapă
-
2 morcovi
-
1 păstârnac
-
1 pătrunjel rădăcină
-
1 țelină potrivită
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
1 ardei gras
-
1⁄4 varză albă, tăiată fideluță
-
3 cartofi
-
1 cutie de roșii tocate în suc propriu
-
1 frunză de dafin
-
1 legătură de leuștean
-
1 legătură de pătrunjel
-
Zeamă de lămâie/oțet (opțional)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți carnea, tăiată în cubulețe, la fiert în 1,5 l de apă rece. Puneți o linguriță de sare și frunza de dafin și lăsați să fiarbă 30 de minute, Luați spuma ori de câte ori se formează.
- După ce carnea e moale, o puteți străpunge ușor cu furculița, adăugați legumele tăiate cubulețe, mai puțin ardeiul și varza. Lăsați să fiarbă 20 de minute, apoi puneți și legumele păstrate și roșiile din conservă și mai țineți pe foc 10 minute.
- Luați de pe foc, potriviți gustul de sare și de acru, caz în care adăugați zeamă de lămâie sau oțet. Puneți și verdeața și acoperiți oala cu un capac.