x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

07 Dec 2005   •   00:00
Meniuri cu timbru
Stimata redactie,
Va ofer o reteta excelenta pentru revista: tarta cu praz. Pentru un vas de Jena dreptunghiular (circa 30/20 cm) se face un aluat fraged din 100 gr unt, 1/2 pahar apa rece, sare, faina cat cuprinde. Se intinde foaia si se asaza in vas, inclusiv pe margini, in sus si se inteapa cu o furculita peste tot. Se calesc 750 g praz (mai mult partea alba) in putin ulei, cu circa 300 g sunca Praga taiata cubulete, se pun sare si piper dupa gust. Daca este nevoie se adauga un strop de apa pana cand se inmoaie prazul. Aceasta compozitie se asaza peste aluat si deasupra se pun 3 oua batute cu 3-4 linguri de smantana, iar apoi, din belsug, cascaval ras pe razatoarea mare. Se baga la cuptor, la foc potrivit si este gata in momentul in care deasupra este foarte bine rumenita. POFTA BUNA!
Cu stima, Simona Georgescu

Dragele mele,
Ma numesc Ioana si sunt din Bucuresti. Citesc cu deosebit interes Jurnalul de Bucatarie si trebuie sa recunosc ca il gasesc de fiecare data mai interesant si mai delicios. Desi nu gatesc mult, am un program foarte incarcat, la fiecare sfarsit de saptamana imi pregatesc ceva bun. Asa, ca sa ma mai rasfat si eu putin! Reteta pe care v-o ofer cu mare placere este cea de placinta cu ciuperci. Ingredientele de care aveti nevoie sunt: un pahar cu ulei, doua pahare cu sifon, sare, drojdie de bere, 400 g faina, 500 g ciuperci, doua cepe, trei linguri cu ulei, sare, piper, verdeata tocata, nucsoara macinata sau menta faramitata. Se face un aluat din: ulei, apa minerala sau sifon, drojdie cat o nuca, sare, faina pusa in ploaie peste lichidul omogenizat. Se lasa sa creasca o ora, timp in care se spala ciupercile si se calesc impreuna cu ceapa tocata in putin ulei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga verdeata tocata si se lasa sa se raceasca. Aluatul se framanta cateva minute, se intinde o foaie subtire care se asaza in tava. Peste foaia intinsa se adauga ciupercile, se trag marginile aluatului peste umplutura, dupa care se da la foc potrivit. Se serveste cu castravete murat si gogosari acri. Pofta buna!

×