Potrivit cumvaplace.ro, este vorba despre același preparat, grozav de bun în orice moment al zilei. Să aveți poftă!
INGREDIENTE
-
4 mere potrivite
-
100 g făină + extra pentru pudrat
-
1 ou
-
150 ml lapte
-
Zahăr pudră
-
Aroma preferată (scorțișoară sau esență de vanilie)
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 -
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un castron, bate oul cu un praf de sare și încorporează treptat laptele și făina, mixând foarte bine să nu se formeze cocoloașe. Adaugă un praf de scorțișoară sau o linguriță cu esență de vanilie. Lasă aluatul deoparte 10-15 minute.
- Între timp, spală merele în coajă și șterge-le cu un prosop de hârtie. Taie-le apoi în sferturi și curăță-le de sâmburi.
- Trece fiecare felie de măr prin făină apoi prin amestecul ca pentru clătite și prăjește-le într-o tigaie în care ai încins ulei. Întoarce-le să se rumenească pe fiecare parte și scoate merele în pijama pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- La final, pudrează-le cu zahăr și, în funcție de preferință, un praf de scorțișoară.