Vă mai spunem că e foarte ușor de făcut – amestecați boabele de năut cu condimentele preferate și le coaceți 15-20 de minute. Atât și nimic mai mult.
Potrivit cumvaplace.ro, provocarea cea mai mare este însă să așteptați să se răcească. Calde nu au niciun farmec!
INGREDIENTE
-
250 g de năut fiert (de la conservă)
-
1 linguriță de boia (noi am folosit dulce)
-
2 linguri de făină
-
2 linguri de ulei de măsline
-
Oregano (sau rozmarin ori chimen)
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți boabele de năut pe niște șervete de hârtie pentru a absorbi umezeala, apoi le transferați într-un castron.
- Adăugați sare, piper, boiaua preferată, oregano (sau rozmarin, dacă-l preferați) și făina.
- Amestecați foarte bine și răsturnați boabele de năut pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Le coaceți 15-20 de minute la 200 de grade, cu programul de ventilație pornit (dacă vă permite cuptorul). Le mai întoarceți din când în când, să se rumenească pe toate părțile.
- Le scoateți din cuptor și așteptați să se răcească, chiar dacă vă va fi greu. Sunt crocante și foarte gustoase.