x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce trebuie să știi despre ordinea servirii felurilor de mâncare

Ce trebuie să știi despre ordinea servirii felurilor de mâncare

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   18:30
Ce trebuie să știi despre ordinea servirii felurilor de mâncare

Ordinea servirii felurilor de mâncare este foarte importantă, mai ales la mesele formale.

Felurile de mâncare se consumă într-un anumit mod, astfel că există câteva reguli care trebuie respectate.

Ordinea servirii felurilor de mâncare depinde de mai multe aspecte. 

La o masă formală, supa sau ciorba se servește, de obicei, după aperitive.

Aperitive: Mici gustări servite înainte de a se așeza la masă sau imediat după ce oaspeții au fost așezați.

Supă sau ciorbă: Aceasta este servită ca al doilea fel de mâncare. Poate fi o supă clară (consommé), o supă cremă, o ciorbă sau orice alt tip de supă potrivită pentru ocazie.

Felurile de mâncare: După supă urmează alte feluri de mâncare, cum ar fi entrée-ul, felul de pește, felul principal, etc.

Servirea supei sau a ciorbei la începutul mesei are mai multe motive practice și tradiționale:

Aperitiv ușor: Supa sau ciorba este ușor de digerat și pregătește stomacul pentru felurile mai consistente care urmează.

Ritmul mesei: Supa sau ciorba ajută la stabilirea unui ritm mai lent și mai relaxat pentru masă, oferind o tranziție plăcută de la aperitive la felurile principale.

Convenții culturale: În multe culturi, supa sau ciorba este tradițional servită la începutul mesei, fiind considerată un început elegant și rafinat.

Deserturile se servesc la sfârșit. Acestea pot varia de la prăjituri și plăcinte la mousse, tartă sau alte dulciuri elaborate.

După desert, se servește cafea sau ceai, alături de lichioruri sau alte băuturi digestive, notează spynews.ro.

 
×
Subiecte în articol: servire feluri mancare