● Mod de preparare:
1 Într-o oală se pune scorţişoara, curry, orezul spălat, puţină sare şi se acoperă cu apă. Se ţine pe foc până ce orezul este aproape fiert, adăugând apă de câte ori este nevoie, dar fără să se amestece.
2 Când este gata se pune într-o strecurătoare şi se clăteşte cu apă clocotită.
3 Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă şi se călesc cinci-zece minute în ulei împreună cu morcovii feliaţi.
4 Se adaugă cardamonul pisat, o linguriţă cu ghimbir ras, caisele întregi sau tăiate bucăţi, migdalele tocate şi stafidele.
5 Se amestecă, se lasă cinci minute, apoi se adaugă orezul scurs. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă o conservă de ananas scurs de suc şi tocat mărunt şi se amestecă totul.
6 Se pune în boluri, se presară cu mentă proaspăt tocată şi se serveşte imediat.
● Sfat: Când se prăjesc morcovii cu ceapa se pot adăuga şi seminţe de chimen întregi sau pisate.
● Băutura: Riesling
Citește pe Antena3.ro