x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Orez cu ananas şi curry

Orez cu ananas şi curry

28 Oct 2010   •   00:00
Orez cu ananas şi curry
5991-135120-untitled1.jpg● Ingrediente: 150 g orez cu bob lung, 50 g caise uscate, 30 g stafide, ananas, ghimbir ras, doi morcovi, o ceapă albă, o ceapă roşie, 75 ml ulei, 5 g curry, 3 g scor­ţişoară, două seminţe de cardamon, 100 g migdale, mentă verde, seminţe de chimen

● Mod de preparare:
1
Într-o oală se pune scorţişoara, curry, orezul spălat, puţină sare şi se acoperă cu apă. Se ţine pe foc până ce orezul este aproape fiert, adăugând apă de câte ori este nevoie, dar fără să se amestece.

2 Când este gata se pune într-o strecurătoare şi se clăteşte cu apă clocotită.

3 Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă şi se călesc cinci-zece minute în ulei împreună cu morcovii feliaţi.

4 Se adaugă cardamonul pisat, o linguriţă cu ghimbir ras, caisele întregi sau tăiate bucăţi, migdalele tocate şi stafidele.

5 Se amestecă, se lasă cinci minute, apoi se adaugă orezul scurs. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă o conservă de ananas scurs de suc şi tocat mărunt şi se amestecă totul.

6 Se pune în boluri, se presară cu mentă proaspăt tocată şi se serveşte imediat.

● Sfat: Când se prăjesc morcovii cu ceapa se pot adăuga şi semin­ţe de chimen întregi sau pisate.
● Băutura: Riesling

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume