x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Orez de urgenta

0
Autor: Monica Stefania Velicu 08 Feb 2006 - 00:00
Orez de urgenta
OCHIUL SOACREI
Niciodata n-am sa reusesc sa-i inteleg pe tinerii astia. Nici pe nora-mea, nici pe fiu-meu. Pentru ei tot ce zboara se mananca. Stiti vorba asta, nu?
In loc sa stea sa judece, ei iau de bun tot ce li se spune. Si nu o data. Mereu. Dar stati sa va spun ce s-a intamplat. Cand mi-a povestit nora-mea, sa-mi vina rau, nu altceva. Si ea radea. Si fiu-meu la fel. "Mami, incepe ea duminica la masa, stii unde-am fost noi saptamana asta?" "Unde", o intreb fara nici o urma de interes. "La Urgenta." Si se ineca de ras. "Sa vezi ce-a facut sotul meu cel istet zilele trecute." Adica fiu-meu.

INTAMPLARE. "Vin eu acasa intr-o dupa-amiaza si il vad cam schimbat la fata. L-am intrebat ce e cu el, dar n-a vrut sa-mi spuna. Dupa vreo ora a venit si m-a intrebat daca am idee ce fel de substante contine arborele de cauciuc, o planta pe care o avem noi acasa. I-am spus ca habar n-am si l-am intrebat de ce-l intereseaza asa brusc. Si ce crezi ca mi-a raspuns, mami? Ca a rupt o frunza si a vrut sa vada ce gust are laptele ala care curge." Pai, daca bietu’ baiat n-o avea lapte in frigider, m-am gandit. "Si bineinteles ca de-aia era el asa plouat, ca il cam ustura pe gat. L-am luat de manuta si l-am dus la Urgenta. Acolo iti dai seama ce ras a fost. Doctorita l-a intrebat daca a crezut ca e salata. Bine ca n-a fost ceva grav."

Si ea se astepta sa ma tavalesc de ras. I-o fi fost foame baiatului, daca a gustat din planta aia. Poate nu mai avea de mancare prin frigider. "Hai, mami, glumesti, nu-i asa?" Am glumit eu, dar nu de tot. Si a doua zi m-am dus sa le fac de mancare ca sa previn astfel de situatii pe viitor. Si le-am preparat un orez cu sos de mustar, ceva nemaipomenit. Am calit separat ceapa, bucati mari, ca sa aiba o forma frumoasa, rondele de morcov si bucatele mici de carne, peste care am adaugat vreo doua linguri cu mustar. Pe urma am calit putin si orezul inainte sa-l pun la fiert si le-am pus pe toate intr-un vas de Jena, cu un cub mare de unt si mustar. Le-am amestecat, am turnat apa si le-am dat la cuptor. Cu mirodenii, cu tot ce trebuie. Si m-am dus la piata sa iau si-o salata verde ca sa-i fac baiatului, sa nu mai incerce plantele din casa. Cand orezul a fost aproape gata, am taiat vreo cateva felioare de usturoi si deasupra inca o lingura cu mustar. A fost un adevarat succes orezul meu. O minunatie. Au mancat de nu se mai opreau.

Cand am plecat, nu am putut sa ma abtin si i-am zis nora-mii sa aiba mai multa grija de baiat, dar i-am zis si lui: "Mama, data viitoare incearca asparagusul".

OREZ CU MUSTAR


Se curata vreo cinci-sase cepe mai mari si se pun la calit, apoi vreo doi morcovi taiati rondele si vreo trei catei de usturoi taiati felioare. Se rastoarna toate intr-un vas de Jena. Se caleste in continuare carnea curatata, spalata, taiata cubulete si se adauga si doua linguri cu mustar. Cand e gata, se adauga peste legumele calite si se pune in tigaie orezul curatat si spalat. Il caliti putin cu piper si sare si il adaugati peste celelalte ingrediente. Puneti un cubulet de unt, trei linguri cu mustar si amestecati, adaugati apa si dati la cuptor. Inainte sa scoateti, adaugati cateva felioare de usturoi si inca doua linguri cu mustar si verdeata proaspata tocata marunt. Incercati si va veti convinge.
Citeşte mai multe despre:   mustar

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1
Galerie Foto Începând din 5 noiembrie, poveştile emoţionante inspirate din viaţa reală continuă în cel mai nou capitol Sacrificiul: Alegerea, în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1. Dezvăluirile uluitoare, momentele...

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte
Dacă anotimpul tău favorit e iarna, cu siguranță la munte te simți în mediul tău natural. Fie că îți place să schiezi, să mergi în drumeții sau pur și simplu alegi această destinație ca să te relaxezi, ...

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani
Galerie Foto Dimineţile încep să aibă iz maramureşean la Neatza cu Răzvan şi Dani. Matinalii le-au făcut ieri o surpriză telespectatorilor şi au anunţat cea mai nouă colaborare a emisiunii cu unul dintre cei mai...

Produsele Clearspring acum si in Romania

Produsele Clearspring acum si in Romania
Clearspring este un brand creat de o afacere de familie angajată de peste 25 de ani în promovarea alimentelor fine organice şi a specialităţilor japoneze tradiţionale. Gama lor de produse este premiată şi...

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc
Galerie Foto Magnetella este un proiect inedit ce a luat naștere din dragoste pentru frumosul românesc.  Își  propune să redescopere și să  readucă în atenție tradițiile, obiceiurile şi stilul de viață au...

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi
Culturile agricole, indiferent de dimensiunea suprafetei de teren pe care sunt cultivate, trebuie ingrijite corespunzator inca din momentul semanarii si / sau plantarii, astfel incat acestea sa creasca viguros si sa fie...

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !
Pietrele semipretioase au atat de multe proprietati misterioase! Conform cristaloterapiei, fiecare dintre ele este capabila sa transmita purtatorului energie pozitiva. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele potrivite...

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor
Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de...

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro
Daca vrei sa cumperi o rochita deosebita pentru mica ta printesa, atunci poti sa apelezi la Paulina. Aici se pune accentul pe calitate in intreg procesul de comanda, livrare si in constructia rochitelor. Experienta de cu...

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9.3...

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice cele mai căutate din țara noastră, în acest an, a fost Delta Dunării. Distanțele mari între pensiuni și separarea micilor localități pescărești prin mari întinderi de ape...

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici
Galerie Foto O excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, este bine-venită în această perioadă. În această parte mai puțin cunoscută a României, vizitatorii descoperă multe posibilități de a se întâlni cu...

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9
Galerie Foto Bănățean mândru, Alin Georgescu a fost exact ce recomandă medicul în cea de-a șaptea ediție iUmor, sezonul 9, difuzată seara trecută la Antena 1!...

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite. Începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite.  Începe ultima săptămână  a degustărilor pe nevăzute
Galerie Foto Luni seara începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute. Chefii mai au foarte puțin până își vor face echipele cu care pornesc în lupta pentru marele premiu din sezonul 8. Cele trei amulete rămase...

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...
Serviciul de email marketing furnizat de