Potrivit cumvaplace.ro, este desertul simplu, cu iz de nostalgie, pe care îl facem indiferent de anotimpul pe care-l traversăm. La final i-am pus deasupra scorțișoară, dar și cu o dulceață va fi la fel de bun.
INGREDIENTE
-
250 g orez
-
1 l lapte fierbinte
-
750 ml apă
-
150 g zahăr (sau 50-75 g stevia)
-
4 galbenușuri
-
100 g unt
Citește pe Antena3.roPe ce au dat românii 180 de milioane de euro de Black Friday. Aur și 47 de tone de carne de porc, în top -
Coaja de la o lămâie bio (opțional)
-
Scorțișoară
-
Pudră de vanilie (sau miezul de la o păstaie de vanilie ori zahăr vanilinat)
-
Esență de vanilie (opțional)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Fierbeți apa cu un praf de sare și coaja de lămâie bio. Puneți orezul și lăsați să fiarbă până când orezul absoarbe tot lichidul.
- Turnați laptele, puneți pudra de vanilie și zahărul (sau îndulcitorul) peste orez, amestecând foarte bine după fiecare. Frecați gălbenușurile cu puțin lapte cu orez, pentru a tempera amestecul, apoi turnați-le în oală.
- Mai lăsați să dea un clocot. Stingeți focul și adăugați untul, amestecați până se topește și orezul cu lapte a devenit cremos. Dacă mai e nevoie de puțină aromă, adăugați un strop de esență de vanilie.
- Puneți în castronele și presărați scorțișoară măcinată.
REȚETĂ VIDEO
orez cu lapte