x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Orez picant cu legume

Orez picant cu legume

08 Oct 2010   •   00:00
Orez picant cu legume
5956-133311-untitled1.jpg● Ingrediente: 50 g boabe de soia, 150 g orez, un morcov, 150 g porumb din conservă, un dovlecel, 75 ml ulei, doi căţei de usturoi, ghimbir ras, o ceapă, 2 g scorţişoară, 2 g boia iute, 2 g cuişoare, sare, piper, pătrunjel, ardei gras, oţet.

● Mod de preparare:
1
Boabele de soia se pun la înmuiat cu patru ore înainte, apoi se fierb în apă cu sare până se înmoaie. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe şi se pune lângă morcov.

2 Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi o linguriţă cu ghimbir şi se călesc două minute. Se scot într-un bol şi în loc se pun morcovul şi dovlecelul. Se călesc până se înmoaie, se adaugă boabele de soia şi orezul, se călesc cinci minute apoi se pun din nou legumele din bol.

3 Se toarnă apă cât să depă­şească ingredientele cu două degete, se condimentează, se adaugă scorţişoara, boiaua iute şi cuişoarele pisate.

4 Se acoperă cu un capac şi se fierbe totul până se înmoaie orezul, se adaugă porumbul, se fierbe încă cinci minute, se adaugă pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

● Sfat:
Se serveşte cald, ca atare sau cu salată de ardei gras copt cu oţet, ulei şi pătrunjel.
● Băutura: Alligoté

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume