4 fileuri de păstrăv cu piele, 3 g nucşoară, 4 căţei de usturoi, 4 crenguţe de rozmarin, 20 ml ulei de măsline, sare, piper, castravete murat, gogonele.
Mod de preparare:
1 Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Miezul de nucă se toacă mărunt şi se pune peste ceapă.
2 Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici. Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
3 Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă suc de lămâie după gust, sare, piper şi uleiul de măsline. Se amestecă totul până se încorporează toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
4 Fileurile de păstrăv se condimentează. Se aşază cu partea cu piele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu suc de lămâie.
5 Se presară nucşoară, felii de usturoi, rozmarin şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, apoi se servesc alături de salata de ţelină.
Sfat: La salata de ţelină se mai pot adăuga castraveţi muraţi sau gogonele tocate mărunt.
Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro