Mod de preparare:
1 Într-un bol se amestecă pesmetul cu boiaua dulce, sare, piper şi cimbru după gust. Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie bastonaşe mai groase. Se condimentează, se trec prin ou bătut, apoi prin pesmet, din nou prin ou şi iar prin pesmet.
2 Se prăjesc în ulei încins până devin aurii sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins până devin aurii. Se scot cu spumiera pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Roşiile se spală, se taie felii potrivit de groase şi se aşază pe o tavă.
3 Se condimentează, se stropesc cu ulei de floarea-soarelui şi oţet balsamic, se presară cimbru, ardei iute şi felii de usturoi.
4 La fel se procedează şi cu ciupercile, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se servesc calde alături de peştele pane, totul presărat cu cimbru proaspăt.
Sfat: Se pot servi şi cu un sos sau o salată din ardei capia copţi sau cu piure de conopidă.
Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro