x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Peşte pane cu legume

Peşte pane cu legume

18 Ian 2011   •   21:56
Peşte pane cu legume
147153-bucate13-20-page-6-image-0004.jpgIngrediuente: 4 fileuri de peşte, 4 roşii, 300 g ciuperci, un ardei iute, o căpăţână de usturoi, 200 g pesmet, o linguriţă cu boia dulce, 300 ml ulei, două ouă, două linguri cu oţet balsamic, sare, piper, cimbru, ardei capia, conopidă.

Mod de preparare:
1 Într-un bol se amestecă pesmetul cu boiaua dulce, sare, piper şi cimbru după gust. Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie bastonaşe mai groase. Se condimentează, se trec prin ou bătut, apoi prin pesmet, din nou prin ou şi iar prin pesmet.

2 Se prăjesc în ulei încins până devin aurii sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins până devin aurii. Se scot cu spumiera pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Roşiile se spală, se taie felii potrivit de groase şi se aşază pe o tavă.

3 Se condimentează, se stro­pesc cu ulei de floarea-soa­re­lui şi oţet balsamic, se presară cim­bru, ardei iute şi felii de ustu­roi.

4 La fel se procedează şi cu ciupercile, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se ser­vesc calde alături de peştele pane, totul presărat cu cimbru proaspăt.

Sfat: Se pot servi şi cu un sos sau o salată din ardei capia copţi sau cu piure de conopidă.
Băutura: Chardonnay

×
Subiecte în articol: preparate din peste