Mod de preparare:
1 Într-un bol se dizolvă drojdia cu puţină apă caldă, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute. Se toarnă peste făina cernută, se adaugă restul de apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă cu sare.
2 Se toarnă două linguri cu ulei, se presară piper şi oregano după gust şi se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.
3 Se împarte în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc şi se aşază într-o tavă presărată cu făină. Se ung cu sos de roşii, se presară oregano, măslinele fără sâmburi şi se aşază felii de dovlecei.
4 Se pun din loc în loc cuburi de brânză tofu, se presară seminţele de floarea-soarelui şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până se rumenesc marginile aluatului, se scot şi se servesc.
● Sfat: Peste sosul de roşii se mai pot pune felii de fenicul sau migdale tocate.
● Băutura: Ţuică
Citește pe Antena3.ro