x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pizza cu dovlecei şi tofu

Pizza cu dovlecei şi tofu

19 Oct 2010   •   00:00
Pizza cu dovlecei şi tofu
5975-134179-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g făină, 20 g drojdie, 250 ml apă, 300 g sos de roşii, doi dovlecei, 200 g măsline fără sâmburi, 50 g seminţe de floarea-soarelui, 400 g brânză tofu, ulei de măsline, o linguriţă cu zahăr tos, sare, piper, oregano, fenicul, migdale.

Mod de preparare:
1
Într-un bol se dizolvă drojdia cu puţină apă caldă, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute. Se toarnă peste făina cernută, se adaugă restul de apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă cu sare.

2 Se toarnă două linguri cu ulei, se presară piper şi oregano după gust şi se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.

3 Se împarte în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc şi se aşază într-o tavă presărată cu făi­nă. Se ung cu sos de roşii, se pre­sară oregano, măslinele fără sâm­buri şi se aşază felii de dovlecei.

4 Se pun din loc în loc cuburi de brânză tofu, se presară seminţele de floarea-soarelui şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până se rumenesc marginile aluatului, se scot şi se servesc.

● Sfat: Peste sosul de roşii se mai pot pune felii de fenicul sau migdale tocate.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume