DROB DE MIEL
INGREDIENTE: un kg de maruntaie de miel, 500 g de ficat, 6 oua, 5 legaturi de ceapa verde, doua legaturi de patrunjel, doua legaturi de marar, sare, piper.
PREPARARE: Maruntaiele se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, ceapa, mararul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin masina de tocat. Intr-un bol se amesteca verdeata tocata, maruntaiele, impreuna cu ouale batute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se amesteca toate si se infasoara in prapure. Compozitia de drob se pune intr-o tava si se coace la cuptor la foc potrivit.
MIEL LA FRIGARE
INGREDIENTE: 600 g de carne de miel, 200 g branza de burduf, doua linguri cu untura, un ou, 150 g sos de rosii, sare dupa gust, cimbru, piper, patrunjel verde.
PREPARARE: Carnea se spala, se transeaza, se condimenteaza si se asaza pe gratarul incins. Intr-o tigaie cu untura incinsa se calesc la foc potrivit oul batut cu branza de burduf peste care se adauga sosul de rosii amestecat cu verdeata si cimbru. Dupa ce se frige bine pe ambele parti, carnea se asaza pe un platou si se serveste alaturi de sos si, dupa preferinta, cu o garnitura de legume.
CIORBA DE MIEL
INGREDIENTE: 700 g carne de miel, 2 litri de apa, un litru de bors, o ceapa, un morcov, o telina, o radacina de patrunjel, o lingura cu orez, o lingurita cu leustean tocat, un ou, smantana, sare.
PREPARARE: Carnea se taie in bucati potrivite, dupa care se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se ia spuma din cand in cand. Morcovul, telina, ceapa si radacina de patrunjel se curata, se spala si se taie in patru. Se adauga sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este gata. Bucatile de carne se scot, iar peste ele se strecoara zeama. Se adauga orezul spalat, borsul si se lasa sa fiarba pana cand orezul incepe sa se umfle. La sfarsit se presara leusteanul tocat marunt. Se drege totul cu un ou batut sau cu cateva linguri cu smantana.
COTLETE DE MIEL CU FASOLE VERDE INGREDIENTE: 4 cotlete de miel, 250 g de fasole verde, o ceapa mica, doi catei de usturoi, doua linguri cu unt, putin cimbru, o lingurita cu chimen uscat, doua linguri cu unt topit, sare, piper, supa de carne fierbinte.
PREPARARE: Fasolea se rupe in bucati de marime potrivita, iar ceapa si usturoiul se taie marunt. Untul se incinge intr-o oala si in el se calesc legumele, inclusiv fasolea verde. Se adauga cimbrul si supa. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba acoperit, aproximativ 20 de minute. Cotletele se freaca bine cu usturoi zdrobit si se presara piper si chimen. Apoi se prajesc in unt bine incins, lasandu-se sa se rumeneasca bine pe fiecare parte. Carnea se asaza apoi in oala cu fasole verde, se acopera si se lasa sa se imbibe. Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi.
MIEL CU LEGUME
INGREDIENTE: un kg de costita de miel, 200 g de mazare, 200 g de broccoli, doi morcovi, doi dovlecei, sare, piper, o lamaie, ulei, un fir de rozmarin.
PREPARARE: Costitele de miel se spala, se taie in bucati mai mari, se ung cu ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora se stropesc cu putin vin rosu si zeama de lamaie si se pun cateva frunze de rozmarin. Legumele se fierb in apa cu sare, se scurg si se adauga alaturi de costitele de miel. Se mai lasa putin la cuptor.
|