Mod de preparare:
1 Într-un bol se mixează gălbenuşurile împreună cu sucul de la o lămâie, zahărul vanilinat şi zahărul tos până îşi dublează volumul şi devin ca o spumă. Se adaugă jumătate de linguriţă cu praf de copt, coaja rasă de lămâie, jumătate din cantitatea de scorţişoară şi făina.
2 Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se adaugă albuşurile mixate spumă cu sarea şi se amestecă bine cu o lingură de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia.
3 Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină, se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 12-15 minute sau până când blatul se desprinde de hârtie.
4 Se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează cu jumătate din zahărul pudră, restul de scorţişoară şi se amestecă împreună cu ananasul tocat mărunt. Se umple blatul cu cremă, se rulează, se unge cu restul de cremă şi se presară cu alunele tocate.
● Sfat: Se serveşte simplă, cu salată de struguri sau cu îngheţată.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro