x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu ananas

Prăjitură cu ananas

19 Oct 2010   •   00:00
Prăjitură cu ananas
5975-134182-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 ouă, o lămâie, 150 g zahăr tos, două pliculeţe zahăr vanilinat, 175 g făină, praf de copt, o conservă compot de ananas, o linguriţă cu scorţişoară, 350 ml frişcă, 100 g zahăr pudră, 2 g sare, 100 g alune, struguri, îngheţată.

Mod de preparare:
1
Într-un bol se mixează găl­benuşurile împreună cu sucul de la o lămâie, zahărul vanilinat şi zahărul tos până îşi dublează volumul şi devin ca o spumă. Se adaugă jumătate de linguriţă cu  praf de copt, coaja rasă de lămâie, jumătate din cantitatea de scor­ţişoară şi făina.

2 Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se adaugă albuşurile mixate spumă cu sarea şi se amestecă bine cu o lingură de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia.

3 Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină, se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 12-15 minute sau până când blatul se desprinde de hârtie.

4 Se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează cu jumătate din zahărul pudră, restul de scorţişoară şi se amestecă împreună cu ananasul tocat mă­runt. Se umple blatul cu cremă, se ru­lează, se unge cu restul de cre­mă şi se presară cu alunele tocate.

● Sfat: Se serveşte simplă, cu salată de struguri sau cu îngheţată.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci