● Mod de preparare:
1 Lămâile se spală bine cu un burete curat, se rade coaja pe răzătoarea mică, iar sucul obţinut se pune într-o oală.
2 Se adaugă 175 g zahăr tos, trei ouă mixate şi două linguri cu amidon dizolvat cu puţin suc. Se fierbe totul la bain-marie până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
3 Ouăle rămase se mixează împreună cu zahărul vanilinat, sarea şi zahărul tos rămas până devin ca o cremă. Se daugă praful de copt, jumătate din coaja rasă de lămâie, esenţa de migdale şi făina. Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 12-15 minute.
4 Se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească. Se unge cu crema de lămâie, se presară boabe de struguri curăţate de sâmburi şi se rulează.
5 Se unge cu restul de cremă, se trece prin alune şi migdale tocate şi se introduce la rece.
● Sfat: La crema de lămâie se mai poate adăuga mentă tocată sau ciocolată rasă.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro