x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu lămâie şi struguri

Prăjitură cu lămâie şi struguri

18 Oct 2010   •   00:00
Prăjitură cu lămâie şi struguri
5974-134137-untitled1.jpg● Ingrediente: 100 g făină, o linguriţă cu praf de copt, 6 ouă, 325 g zahăr tos, 3 g sare, 4 lă­mâi, 500 g struguri, 100 g migdale, două pliculeţe zahăr vanilinat, 2 g esenţă de migdale, 200 g alune, amidon, zahăr pudră, mentă verde, ciocolată.

● Mod de preparare:
1
Lămâile se spală bine cu un burete curat, se rade coaja pe răzătoarea mică, iar sucul obţinut se pune într-o oală.

2 Se adaugă 175 g zahăr tos, trei ouă mixate şi două linguri cu amidon dizolvat cu puţin suc. Se fierbe totul la bain-marie până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

3 Ouăle rămase se mixează îm­preună cu zahărul vanilinat, sa­rea şi zahărul tos rămas până devin ca o cremă. Se daugă praful de copt, jumătate din coaja rasă de lă­mâie, esenţa de migdale şi făina. Se mixează până se încorporează toa­te ingredientele, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 12-15 mi­nute.

4 Se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească. Se unge cu crema de lămâie, se presară boabe de struguri curăţate de sâmburi şi se rulează.

5 Se unge cu restul de cremă, se trece prin alune şi migdale tocate şi se introduce la rece.

● Sfat: La crema de lămâie se mai poate adăuga mentă tocată sau ciocolată rasă.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci