x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură de struguri cu migdale

Prăjitură de struguri cu migdale

09 Noi 2010   •   00:00
Prăjitură de struguri cu migdale
6011-136566-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 ml frişcă, 400 ml iaurt, 15 g gelatină alimentară, 800 g struguri negri, 100 g migdale, 4 ouă, 280 g zahăr tos, 160 g făină, 2 g praf de copt, două pliculeţe zahăr vanilinat, mentă verde.

● Mod de preparate:
1
Ouăle se mixează cu 120 g zahăr tos, praful  de copt şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 10-12 minute la foc potrivit.

2 Se opresc câteva boabe de struguri pentru decor, iar restul se spală şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o oală, se adaugă zahărul vanilinat şi se fierb 20 de minute.

3 Se pasează, se trec prin strecurătoare şi pulpa obţinută se lasă la răcit. Gelatina se înmoaie în puţină apă rece, apoi se topeşte la bain-marie.

4 Frişca se mixează cu zahărul tos rămas până nu mai cade de pe braţele mixerului şi se amestecă cu iaurtul. Se adaugă gelatina răcită şi pulpa de struguri, 50 g migdale tocate şi se mixează două minute.

5 Se taie rondele din aluat, se aşază pe fundul unor căni şi se pune deasupra compoziţie. Se aşază iar cercuri, se toarnă restul de compoziţie, se nivelează şi se introduc la rece.

● Sfat: Se servesc după minimum două ore, cu siropul de struguri îngroşat, migdale şi mentă tocată.
● Băutura: Cappuccino

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci