Mozzarella vegană
INGREDIENTE
3/4 cană caju crud
3/4 cană lapte de soia simplu, neîndulcit sau lapte de migdale - (nu vanilie)
3 linguri suc de lămâie
1/4 cană ulei de cocos cu gust ușor – (Uleiul de nucă de cocos cu gust ușor este ulei de nucă de cocos care nu miroase a nucă de cocos și nu are o aromă de nucă de cocos)
3/4 linguriță ceapă granulată
1/8 linguriță sare
3/4 linguriță de usturoi granulat - (NU folosiți usturoi proaspăt)
1/8 linguriță busuioc uscat
5/8 cană apă + 1 1/4 cană apă
7 lingurițe de pudră de gelatină vegetală
INSTRUCȚIUNI
Puneți toate ingredientele, cu excepția 1 1/4 cană de apă și gelatina vegetală, în blender și amestecați la viteză mare până când totul este omogen și neted.
Răzuiți părțile laterale ale blenderului cu o spatulă și amestecați din nou la viteză mare până când amestecul este foarte, foarte neted și cremos.
Puneți restul de 1 1/4 cană de apă și gelatina vegetală într-o cratiță și încălziți la foc mediu până la fierbere. Se amestecă din când în când cu o spatulă termorezistentă. Reduceți focul și fierbeți timp de 1 minut. Se ia de pe foc.
Adăugați imediat amestecul de gelatină cu ingredientele din blender. Se amestecă bine până la omogenizare.
Turnați rapid amestecul într-un recipient uns cu ulei. Se acoperă și se dă la frigider pentru 4 ore sau până când se întărește.