x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mozzarella de post, preparată în casă. Iată rețeta

Mozzarella de post, preparată în casă. Iată rețeta

19 Noi 2022   •   07:15
Mozzarella de post, preparată în casă. Iată rețeta
Sursa foto: Hepta

Această brânză fără lactate nu este doar delicioasă, ci este și foarte sănătoasă! Spre deosebire de brânza vegană procesată pe care o puteți găsi în magazine, aceasta este făcută dintr-o scurtă listă de ingrediente sigure și fără aditivi.

Mozzarella vegană

INGREDIENTE

3/4 cană caju crud

3/4 cană lapte de soia simplu, neîndulcit sau lapte de migdale - (nu vanilie)

3 linguri suc de lămâie

1/4 cană ulei de cocos cu gust ușor – (Uleiul de nucă de cocos cu gust ușor este ulei de nucă de cocos care nu miroase a nucă de cocos și nu are o aromă de nucă de cocos)

3/4 linguriță ceapă granulată

1/8 linguriță sare

3/4 linguriță de usturoi granulat - (NU folosiți usturoi proaspăt)

1/8 linguriță busuioc uscat

5/8 cană apă + 1 1/4 cană apă

7 lingurițe de pudră de gelatină vegetală

INSTRUCȚIUNI

Puneți toate ingredientele, cu excepția 1 1/4 cană de apă și gelatina vegetală, în blender și amestecați la viteză mare până când totul este omogen și neted.

Răzuiți părțile laterale ale blenderului cu o spatulă și amestecați din nou la viteză mare până când amestecul este foarte, foarte neted și cremos.

Puneți restul de 1 1/4 cană de apă și gelatina vegetală într-o cratiță și încălziți la foc mediu până la fierbere. Se amestecă din când în când cu o spatulă termorezistentă. Reduceți focul și fierbeți timp de 1 minut. Se ia de pe foc.

Adăugați imediat amestecul de gelatină cu ingredientele din blender. Se amestecă bine până la omogenizare.

Turnați rapid amestecul într-un recipient uns cu ulei. Se acoperă și se dă la frigider pentru 4 ore sau până când se întărește.

 

×