x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Rețetă de strudel cu prune și cremă de mac

Sfaturi în bucătărie. Rețetă de strudel cu prune și cremă de mac

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2024   •   18:45
Sfaturi în bucătărie. Rețetă de strudel cu prune și cremă de mac
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Strudelul cu prune și cremă de mac este un desert de toamnă interesant și delicios.

Combinația dintre prune și crema de mac poate să pară neobișnuită dar aluatul crocant la exterior dă o savoare aparte ștrudelului. Desigur, poți adăuga și scorțioșoară la prune. 

Poți folosi chiar aluat din comerț dacă nu ai timp să-l prerpari acasă dar fii atentă la calitate. Dacă decizi să-l faci în propria bucătărie, atunci prepară-l cu 1-2 zile înainte și păstrează-l împachetat în frigider. 

Totodată, crema de mac are nevoie de mai multă atenție. Trebuie să fiarbă mai mult timp și să fie amestecată continuu pentru a se hidrata semințele de mac. Apoi este nevoie să fie răcită pentru a fi adăugată peste aluat. 

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 50 gr unt topit
  • fulgi de migdale și zahăr pudră.

Umplutură

  • 500 gr semințe de mac
  • 1 litru de lapte
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahăr
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1-2 linguri gem de prune
  • 250 gr prune.

Mod de preparare

Umplutura de mac o poți prepara cu o seară înainte pentru a avea timp să se hidrateze. A doua zi vei forma ștrudelul și îl vei coace.

Macină fin semințele de mac. Pune-le într-o cratiță cu pereți mai înalți.

Fierbe laptele cu un praf de sare și zahărul, amestecând până se dizolvă zahărul. După ce a atins punctul de fierbere, adaugă-l peste macul măcinat și amestecă energic pentru omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe crema de mac o oră, la foc de intensitate mică. Amestecă constant în compoziție cu o spatulă, folosind mănuși de bucătărie.

După fierbere, așază un capac peste cratiță și lasă compoziția de mac să se răcească lent, în timp ce se hidratează. Las-o la loc mai răcoros până la răcirea completă, apoi transfer-o în frigider și las-o acolo 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.

A doua zi, înainte de a folosi crema la ștrudel, adaugă 1 linguriță cu pudră de scorțișoară, 1-2 linguri dintr-un gem de prune și aroma preferată. Omogenizează bine crema.

Pregătește prunele în timp ce se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Prunele spălate și șterse le tai în sferturi sau în mai multe felii dacă sunt mari. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie mai subțire, apoi unge-l cu unt topit. Peste stratul de unt întinde crema de mac, apoi așază feliile de prune pe toată suprafața cremei. Rulează aluatul strâns, și așază ștrudelul astfel format într-o tavă, pe hârtie de copt. Unge suprafața cu unt topit și pune tava în cuptor.

Coace ștrudelul pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Înainte de a-l scoate din cuptor mai unge-l ușor cu unt topit și presară fulgi de migdale peste el, potrivit hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: reteta strudel crema mac studel prune